Artikkeli - 12.10.2018 klo 09.00
Osa-aikainen työ

Clas Ohlsonissa osa-aikaisen tunnit tarkistetaan puolen vuoden välein

Laura Kemppainen ja Julia Taipale kuvastavat vähittäiskaupan työntekijöiden kahta ääripäätä. Kemppainen (vasemmalla) hankkii perheelle elantoa ammattilaisena, Taipale on nuori välivuoden pitäjä. Kuva: Harri Nurminen

Laura Kemppainen ja Julia Taipale kuvastavat vähittäiskaupan työntekijöiden kahta ääripäätä. Kemppainen (vasemmalla) hankkii perheelle elantoa ammattilaisena, Taipale on nuori välivuoden pitäjä. Kuva: Harri Nurminen

Perheellinen Laura Kemppainen on haalinut itselleen kaikki mahdolliset tunnit, Julia Taipale on tehnyt opiskelujen vuoksi vähemmän. Clas Ohlsonilla osa-aikaisen tuntimäärät tarkastetaan jo puolen vuoden välein, kuten kaupan uusi työehtosopimus edellyttää.

Laura Kemppainen on kahden lapsen äiti. Hän on aina halunnut Clas Ohlsonilla niin paljon työtunteja kuin mahdollista.

”Tietenkin! Olen perheellinen ja olen tarvinnut ne tunnit”, Kemppainen nyökyttää pontevasti.

Ollaan Clas Ohlsonin myymälässä Hämeenlinnassa. Hän aloitti täällä ensin kesätyöntekijänä kaksi ja puoli vuotta, kun työpaikka irtosi  ”äärimmäisen kovan puhelimella häiriköinnin jälkeen”. Kesätyön jälkeen tämä entinen parturi-kampaajayrittäjä vakinaistettiin.

”Sopimus oli 15 tunnille, vai sainkos naarattua 20 tuntia?”, Kemppainen muistelee.

Clas Ohlson numeroina

Toimiala: Myy pientarvikkeita ja kodin käyttötavaraa.

Myymälät: 42 kpl Suomessa, joista ensimmäinen vuonna 2002.

Henkilömäärä: N. 550 (2017).

Liikevaihto: 102 milj. euroa.

Kansainvälisesti: N. 5000 työntekijää, 235 myymälää viidessä Euroopan maassa, toimintaa myös Kiinassa.

Perustaja: Ruotsalaisen Clas Ohlson, jolla polkupyöräkorjaamo ja 1918 alkaen postimyyntiyritys.

Clas Ohlsonissa työtuntien määrä on tärkeä puheenaihe, onhan yrityksen henkilökunnasta peräti 62 prosenttia osa-aikaisia. Osa-aikaisten viikkotyöajan keskiarvo on 16 tuntia viikossa. Hajontaa on, sillä 40 prosentilla osa-aikaisista myyjistä viikkotyöaika on vähintään 20 tuntia viikossa.

Kemppaiselle on sittemmin kertynyt Clas Ohlsonilla nippu työsopimuksia, kun esimerkiksi jouluisin ja kesäisin viikkotuntimäärät on sovittu väliaikaisesti isommiksi. Maaliskuussa koitti juhlallinen hetki. Silloin uralla tapahtui harppaus täysille tunneille.

”Nipun päällimmäisenä on nyt soppari, jossa lukee tiiminvetäjä. Olen elämäni ensimmäistä kertaa kuukausipalkkaisena”, Kemppainen iloitsee.

Osa-aikatyön asiat ovat hänellä silti yhä hyvässä muistissa.

Kaupan alan huhtikuussa voimaan tullut uusi työehtosopimus tiukentaa vaatimusta osa-aikaisten tuntien tarkistamisesta – työntekijöiden eduksi. Osa-aikaisen työaika täytyy nyt tarkastaa ja korjata alalla puolen vuoden välein. Vain paikallisesti sopien voidaan tarkastelut tehdä harvemmin, kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Laura Kemppaisen mielestä osa-aikaisen toimeentulo on tärkeä aihe. Kuva: Harri Nurminen

Aiemmin tes ei määrittänyt tarkasteluvälin pituutta. Työajan vakiinnuttaminen jäi siksi usein tekemättä tai se tehtiin vain luottamusmiehen tai työntekijän pyynnöstä.

Jos osa-aikaisen työsopimuksessa on sovittu 20 tuntia viikossa, ja hän todellisuudessa tekee jatkuvasti esimerkiksi 34 tuntia samalle työnantajalle, se työsopimuksen ylittävä 14 tuntia on ns. lisätyötä. Ajatuksena on, että työsopimus täytyy päivittää vastaamaan todellisuutta. Jos tuntitarkasteluissa ilmenee, että teetetylle lisätyölle ei löydy erityistä perustetta, nämä tunnit nostavat työsopimuksen tuntimäärää.

Julia Taipale asiakkainaan Suvi Jetsonen ja Johanna Jetsonen. Kuva: Harri Nurminen

20-vuotias Julia Taipale aloitti tässä myymälässä poikkeuksellisen nuorena, 17-vuotiaana lukiolaisena. Nyt sopimuksessa lukee 21 tuntia viikossa.

Taipale ei ole halunnut ”naarata” mahdollisimman paljon tunteja sopimukseensa. Työajat on täytynyt sovitella yhteen opiskelun kanssa.

”Viime vuonna luin melkein 500 tuntia pääsykokeisiin, ja se aika piti repäistä jostakin. Kun silloin tarjottiin tunteja, ajattelin, että apua! Halusin tunteja, mutta oli pakko lukea. Sovimme 18 tuntia, ja se tuntui ihan lomalta lukemisesta.”

Taipale on raha-asioissa tarkka. Monet ulkomaat on koluttu, kielikurssi USA:han säästetty. Muutto pois kotoa vanhempien luota ajoittui elokuuhun. Vuokran hän jakaa poikaystävänsä kanssa.

”Jos asuisin yksin, vuokran jälkeen ei ehkä riittäisi rahaa elokuviin”, hän pohtii.

Taipale toivoo pääsevänsä opiskelemaan kaupallista alaa. Opintojen jälkeen hän voisi hyvin kuvitella palaavansa Clas Ohlsoniin. Hän kehuu yritystä esimerkiksi siitä, että työntekijä voi täällä vaikuttaa asioihin.

”Ja meidän myymälämme on kuin perhe. Kukaan ei tunne täällä itseään ulkopuoliseksi.”

Jonne Nissilä sanoo, että riittävät osa-aikaisten tuntimäärät tuovat myymälään osaamista. Olli Saarion mukaan ne tuovat myös toimeentuloa osa-aikaiselle: Kuva: Harri Nurminen

Pieni kahvihuone täyttyy puheensorinasta. Puhetta piisaa tästä monen vähittäiskaupan vakavasta ikuisuusaiheesta: osa-aikaisen työtunneista. Yrityksen pääluottamusmies Olli Saario on tyytyväinen siihen, että Clas Ohlson on antanut myymälöille selkeät ohjeet siitä, miten uutta tes-määräystä tuntitarkistuksista noudatetaan.

”Jatkossa osa-aikaisten työaika tarkistetaan meillä puolen vuoden välein tasoitusjärjestelmän päättyessä eikä enää kerran vuoteen kehityskeskustelujen yhteydessä”, Saario sanoo.

Saario arvelee, että osa-aikaiset saavat melkein vääjäämättä enemmän tunteja uuden määräyksen myötä. Samaa mieltä on sähköpostitse tavoitettu yrityksen henkilöstöpäällikkö Katariina Lajunen.

”Ihan jo senkin takia, että kaksi kertaa vuodessa tehtävä tarkastelu kattaa isomman määrän työntekijöitä, sillä vaihtuvuuttakin meillä toki on”, Lajunen vastaa.

Hän arvelee, että koska myyjät varmastikin pitävät muutosta reiluna, siitä tulee myös työnantajalle keino sitouttaa ja motivoida osa-aikaisia työntekijöitä.

Myymälän työntekijät kertovat kahvipöydän ääressä yhteen ääneen tuoreen esimerkin tuntimäärien nostamisesta rekrytoinnin sijasta. Kun eräs työntekijä jätti myymälän tänä syksynä, tuntimääriä hilattiin ylös niiltä, jotka halusivat. Uutta työntekijää ei palkattu.

”Näin pitääkin toimia”, Saario sanoo. Työnantajan tulee tarjota omille osa-aikaisille työntekijöilleen ensin lisätyötä sen sijaan, että aina palkataan uutta väkeä.

Saario haluaa jokaisen myymäläpäällikön noudattavan yhtä päivänselvää asiaa:

”Että tasoittumisjärjestelmällä ei lähdettäisi kikkailemaan niin, että lisätyöllä täytettäisiin osa-aikaisten tuntisopimuksia työvuorolistoihin jälkikäteen.”

Usein kaupan töissä tarjotaan äkkinäisiä yllätysvuoroja. Löytyykö Hämeenlinnassa flunssatautisten tilalle vuoronpaikkaajia?

”Välillä löytyy, välillä ei. Ihmisillä on muutakin elämää. Se on fakta”, myymäläpäällikkö Jonne Nissilä sanoo rauhallisesti.

Julia Taipaleen mielestä on hyvä, että vaikka työntekijät joustavat, niin vapaa-aikaa kunnioitetaan.

”Se auttaa myös työssä jaksamisessa, kun voi rentoutua”, hän sanoo.

Olli Saario, Laura Kemppainen, Julia Taipale ja Jonne Nissilä ovat yhtä mieltä siitä, että riittävä osa-aikaisen tuntimäärä edesauttaa niin myymälän toimintaa kuin työntekijän toimeentuloa. Kuva: Harri Nurminen

Sairauslomien tuurausvuorot tarjotaan tällä työpaikalla kännykän sovelluksella tyyliin nopeat syövät hitaat. Ellei halukkaita löydy, palkataan vuokratyöntekijä tai myymäläpäällikkö ottaa vuoron itse. Kaikki kahvihuoneessa tietävät, että mieluummin osa-aikainen ottaisi tunteja työsopimukseensa kuin tekisi äkkinäisiä ex tempore -töitä. Silloin tunnit pyörisivät mukana vuorolistoissa ja elämän suunnittelu olisi helpompaa.

Saarion mukaan esimiehiltä kuluu yrityksessä paljon aikaa vuorojen tekijöiden etsintään yllättävissä tilanteissa. Siksi uusia työntekijöitä sitoutetaan nykyään 10, 20 tai jopa 30 viikkotunnin sopimuksilla eikä enää 5 tunnin sopimuksilla. Sellainen hänellä oli tullessaan Clas Ohlsonille töihin 11 vuotta sitten.

”Samalla yksittäisen myymälän henkilökuntamäärä on vähentynyt. Nyt mennään minimillä.”

Koska Saario kuulee usein eri myymälöiden työntekijöiltä, että työtunteja saisi olla enemmänkin, hänen kantansa on tämä:

”Henkilökunnan edustajana soisin, että työnantaja tarjoaisi mahdollisimman paljon tunteja työntekijöille.”

Myymäläpäällikkö Nissilä kertoo, että osa-aikaisten pieni tuntimäärä merkitsee, että myös osaaminen voi olla kapea-alaista. Iso tuntimäärä tuo työntekijälle motivaatiota ja myymälään sitä laajaa tieto-taitoa, mikä helpottaa kaikkien tekemistä ja auttaa myös vuorolistan laadinnassa.

”Silloin ei tarvitse miettiä, osaako tuo työntekijä purkaa tavaraa tai osaako toinen rakentaa osastoa. Meillä kaikki tekevät kaikkea.”

25-vuotias myymäläpäällikkö aloitti itse Ideaparkin myymälässä 7 vuotta sitten 20 tunnin sopimuksella.

Miten Laura Kemppaisen elämä muuttui, kun hänestä maaliskuussa tuli kuukausipalkkainen? Sujuuko työn ja perheen yhdistäminen tässä äidiltä perityssä ammatissa, kaupan töissä?

Kemppainen kertoo, että osa-aikaisena tuntimäärä – ja siksi ikävä kyllä myös palkka – vaihtelivat, kun käytössä oli työajan tasoitusjärjestelmä.

”Jonain viikkona oli 10 tuntia, toisena 30 tuntia, vaikka sopimuksessa luki 20 tuntia.”

”Elämä on kaaosta ja siinä on paljon liikkuvia osia muutenkin”, Kemppainen maalailee. Nyt kuukausipalkkaisena on varmuus edes yhdestä asiasta, toimeentulosta. Silloin kykenee lukitsemaan enemmän muita asioita, aloittaa vaikka opiskelun työn ohessa, kuten hän teki. Toimeentulon varmistuminen laittoi myös lopulta avioeron käyntiin.

”Uskalsin tehdä perhe-elämässä ratkaisuja.”

Hän on joka toinen viikko aamuvuorossa, kun 5- ja 7-vuotiaat lapset ovat äidillään eivätkä isällään.

”Vaihtoehtoina oli, että joko työpaikka joustaa, tai että tulen töihin lasten kanssa”, Kemppainen sanoo.

Työpaikka jousti.

”Joka toisena viikkona minulla ei ole muuta elämää, ja voin olla töissä milloin vain.”

Laura Kemppaisen ja Julia Taipaleen mielestä osa-aikaisten työntekijöiden pitää tuoda voimakkaasti julki oma tahtonsa tuntien määristä.

”Pitää jankuttaa hullun lailla!” Taipale heittää.

”Tyrkyttää itseään!” Kemppainen vitsailee.

”On omalla vastuulla tehdä tiettäväksi, että pystyy tai haluaa tehdä enemmän tunteja”, Kemppainen sanoo lopuksi tiukasti.

On helppo uskoa, että tämä kaksikko valittiin vastikään myymälästä tunnelmanluojiksi, moodmanagereiksi. He järjestivät ohjelmaa bussimatkalle Ruotsiin. Siellä oli elokuussa yhteensä yli kolmetuhatta työntekijää kuudesta eri maasta yrityksen 100-vuotisjuhlissa.

Hämeenlinnan Clas Ohlsonissa kukin työntekijä merkitsee vapaapäivätoiveensa toimistohuoneen kalenteriin. Kuva: Harri Nurminen

”Uusi työkalu käyttöön”

Kaupan huhtikuussa voimaan tulleen työehtosopimuksen mukaan osa-aikaisen työaika on tarkistettava puolen vuoden välein. Tämä tarkoittaa, että osa-aikaisella työntekijällä on mahdollisuus käydä aitoa vuoropuhelua työnantajansa kanssa siitä, miten tehty työaika vastaa hänen työsopimuksensa mukaisia tunteja. Tämä on uusi työkalu, joka toivottavasti vaikuttaa niin, että sopimustuntien määrät jatkossa nousevat ja että työnantajat suunnittelevat työvuoroluettelot niin, että ne vastaavat ennakoidusti ja paremmin todellista tarvetta.

Mia Suominen
PAMin sopimuspäällikkö

 

 

Teksti: Marja Ikkala

 

Uusimmat

Suosituimmat