Uutinen - 06.09.2018 klo 10.34
Työttömyys

Tuki toimii: Anttilalta ja Stockmannilta työttömäksi jääneet työllistyneet hyvin

Anttilan ja Kodin1:n konkurssin vuoksi ilman työpaikkaa jäi noin 1300 ihmistä vuonna 2016. Kuva: Juha Tanhua/PAMin arkisto

Anttilan ja Kodin1:n konkurssin vuoksi ilman työpaikkaa jäi noin 1300 ihmistä vuonna 2016. Kuva: Juha Tanhua/PAMin arkisto

Anttilan konkurssissa ja Stockmannin irtisanomisissa jäi toissa vuonna työttömäksi iso joukko kaupan ammattilaisia. Nyt enää pieni osa heistä on työttömänä, osaksi Euroopan globalisaatiorahaston tuen ansiosta.

Anttila-ketjun konkurssin ja Stockmannin irtisanomisten vuoksi työttömäksi jääneitä tukeva Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) työllistymishanke vaikuttaa menestykseltä: valtaosa mukana olleista on löytänyt uutta työtä ja työttömyys heidän joukossaan laskee edelleen, selviää työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kokoamista tiedoista.

Elokuussa nähtiin vielä hyppäys, kun projektissa mukana olevien työttömyys laski heinäkuun noin 16 prosentista alle 14 prosentin. Työttömyyden taso on jo nyt alhainen verrattuna muihin EGR-hankkeisiin esimerkiksi teollisuuden puolella, vaikka kaupan alan hanke jatkuu edelleen. Luvuissa näkyy kuitenkin myös vaihtelua ajan myötä.

Aiemmissa muiden alojen EGR-työllistymishankkeissa mukana oleville tehdyissä kyselyissä on selvinnyt, että noin puolet pitää EGR-palveluiden merkitystä työllistymisessä tärkeänä. EGR-edunsaajat ovatkin työllistyneet selkeästi vertailuryhmää paremmin.

PAMin tutkimuspäällikkö Antti Veirto iloitsee kaupan hankkeen hyvistä tuloksista.

"Ne myös todistavat henkilökohtaisten työllistysmispalveluiden tehon", hän lisää.

PAM kannustikin Anttilan konkurssin jälkeen voimakkaasti TEMiä tarttumaan toimeen, kun se harkitsi tuen hakemista työttömäksi jääneille EGR:stä. PAM myös toimitti ministeriölle tarvittavia taustatietoja hakemukseen. EGR myönsi tuen marraskuussa 2017, joskin työllistämishanke oli Suomessa aloitettu jo aiemmin.

EGR-tuella rahoitetaan irtisanottujen palveluita, jotka edistävät uudelleentyöllistymistä kaupan alalle tai kouluttautumista kokonaan uudelle alalle. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun tukea myönnettiin Suomen kaupan alalle.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat