Uutinen - 13.08.2018 klo 14.43
Työlainsäädäntö

PAMin Selin: Liittojen yhteisrintama työelämän heikennyksiä vastaan on vahva

Selin kertoo, ettei työntekijöiden työsuhdeturvasta olla valmiita tinkimään.

Selin kertoo, ettei työntekijöiden työsuhdeturvasta olla valmiita tinkimään.

PAMin puheenjohtaja Ann Selinin mukaan ammattiliitoissa vallitsee vahva yhteinen näkemys siitä, ettei työsuhdeturvan heikennysesityksiin suostuta. PAM arvioi ajankohtaista työmarkkinatilannetta ja niin sanottua irtisanomislain etenemistä ensi viikolla.

Tänään kokoontunut SAK:n hallitus lähetti kohti eduskuntaa ja Sipilän vetämälle maan hallitukselle vahvan viestin, jossa vaaditaan luopumista irtisanomislain valmistelusta.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että SAK:ssa vallitsee vahva yhteinen tahtotila. Tavoitteemme on kirkas, työntekijöiden työsuhdeturvasta emme ole valmiita tinkimään”, PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo.

Viime keväänä kehysriihessä esitelty ja parhaillaan valmistelussa oleva, työntekijöiden irtisanomista pienissä yrityksissä heikentävä lakiehdotus on SAK:laisten liittojen mukaan haudattava. SAK:n hallitus päätti tänään, että jos lain valmistelua jatketaan, se aloittaa järjestölliset toimet.

”PAMin hallitus käsittelee ensi viikolla tilannetta ja päättää myös omista järjestöllisistä toimenpiteistä, joita ryhdymme toteuttamaan, jos tilanne sitä vaatii”, Selin kertoo.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat