Uutinen - 04.05.2018 klo 09.35
Kesätyö

Kesätyöntekijä: Tarkista millaisen työsopimuksen allekirjoitat - määräaikaista työsopimusta ei lähtökohtaisesti voi irtisanoa

Perehdy työsopimukseen tarkasti ennen allekirjoitusta. Tarkista siitä ainakin palkka, työaika sekä työsuhteen pituus ja mahdollinen koeaika.  Kuva:Gettyimages

Perehdy työsopimukseen tarkasti ennen allekirjoitusta. Tarkista siitä ainakin palkka, työaika sekä työsuhteen pituus ja mahdollinen koeaika. Kuva:Gettyimages

”Työsopimuksella ei voida sopia huonompia työehtoja kuin mitä alan työehtosopimuksissa on sovittu. Jos alan tessin mukainen vähimmäispalkka on noin 10 euroa tunnissa ei kesätyöntekijälle voi maksaa sitä vähempää, PAMin neuvontapäällikkö Juha Ojala muistuttaa.

Työsopimusta allekirjoittaessa on tärkeää ymmärtää, mistä on kyse.Kesätyössäkin on tärkeää kirjoittaa kirjallinen työsopimus, johon on kerrottu työehdot kuten työsuhteen kesto, palkka ja työaika.

”Tarkista työsopimuksesta ainakin palkka, työaika, työsuhteen pituus eli sen alku- ja loppupäivämäärä sekä minkä alan työehtosopimusta noudatetaan. Määräaikaiseenkin työsopimukseen voi kuulua koeaika. Koeajan pituus on palvelualoilla lyhyissä noin 3 kuukautta kestävissä työsuhteissa maksimissaan puolet työsuhteen kestosta", Ojala kertoo.

Kesätyösuhteet solmitaan usein määräajaksi. Se tarkoittaa, että työsuhde on voimassa siihen asti, kun sopimuksessa on sovittu. Määräaikaista työsuhdetta ei voi lähtökohtaisesti irtisanoa.

Tilanteessa, jossa määräaikainen kesätyösuhde solmitaan toukokuun alusta alkaen 2 kuukaudeksi ja työsopimuksessa on sovittu, että työntekijän viikoittainen työaika on 30 tuntia, ei työsuhdetta voida päättää kummankaan osapuolen (työnantaja/työntekijä) yksipuolisella ilmoituksella ennen kesäkuun loppua.

”Välillä esiintyy tilanteita, joissa kesätyöntekijän työsuhde puretaan koeaikaan vedoten. Koeajallakin työsuhteen purkamiselle on työnantajan annettava pätevä syy. Kesätyösuhteen purkaminen päivää ennen koeajan päättymistä tai kertomalla, että töitä ei olekaan riittävästi tarjolla kaikille, kun kesätyöntekijöitä tuli palkattua liikaa, ei ole oikeutettu syy purkaa kesätyöntekijän työsuhdetta", Ojala toteaa.

PAMissa käsitellään vuosittain tilanteita, joissa kesätyöntekijällä on halu päättää määräaikainen kesätyösuhde kesken sen voimassaolokauden. Nämä tilanteet tulevat esille esimerkiksi silloin, kun työsopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kesätyöntekijälle olisikin tarjolla pitkäkestoisempi työsuhde paremmilla työajoilla kuin, mitä jo aiemmin solmitussa työsuhteessa on sovittu. Määräaikainen työsuhde on myös työntekijää velvoittava.

"Välillä esiintyy tilanteita, joissa kesätyöntekijän työsuhde puretaan koeaikaan vedoten kyseenalaisin perustein."

”Usein kesätyösuhteissa ei ole sovittu koeajasta ja siksi niistä irtautuminen voi olla vaikeaa. Määräaikaisesta kesätyösuhteesta irtautuminen onnistuu vain neuvottelemalla tai sopimalla työnantajan kanssa", Ojala huomauttaa.


Työtä on tarjottava työsopimuksessa luvattu tuntimäärä

Kesätyön laatu ei välillä täytä työntekijän ajatuksia siitä, mitä työsuhteen pitäisi olla. Juha Ojala toteaa, että töitä on tarjottava työntekijälle työsopimuksessa luvattu tuntimäärä.Välillä ikäviä yllätyksiä kesätyöntekijöille saattavat aiheuttaa niin kutsutut tarvittaessa töihin kutsuttavat työsopimukset tai nollatuntityösopimukset. 

”Tarvittaessa työhön kutsuttava työsopimus ei takaa kesätyöntekijälle yhtään ainutta työvuoroa tai työtuntia. Pahimmillaan tilanne on se, että kesätyöntekijällä on voimassa oleva määräaikainen kesätyösuhde, josta ei synny palkkatuloa lainkaan. Silloin myös usein odotetut kesätyörahat jäävät saamatta. Siksi työsopimusta allekirjoittaessa työsuhteen ehtoihin on hyvä perehtyä ja tutustua, mitä mikin tilanne voi tarkoittaa”, Ojala opastaa.

Huomioi työsopimusta allekirjoittaessa

  • Koeajan pituus on palvelualoilla lyhyissä noin 3 kuukautta kestävissä työsuhteissa maksimissaan puolet työsuhteen kestosta.

  • Kesätyösuhde on usein määräaikainen. Sitä ei lähtökohtaisesti voi irtisanoa.

  • Työsopimuksella ei voida sopia alan työehtosopimusta alempia palkkoja tai huonompia työehtoja.

Termit:

Työsuhde: Kun työtä ryhdytään tekemään, syntyy osapuolten välille työsuhde. Sen perusteella lain ja työehtosopimuksen vähimmäismääräykset astuvat voimaan, vaikka kirjallista työsopimusta ei olisi tehtykään.

Työsopimus: Työntekijän ja työnantajan allekirjoittama sopimus, josta käy ilmi mm. työsuhteen kesto, palkkaus ja työaika.

Koeaika: Aika, jolloin työntekijä ja työnantaja voivat purkaa työsuhteen. Kesätöissä käytössä harvoin.

Määräaikainen työsuhde: Molempia sopijaosapuolia velvoittava, ei voida irtisanoa kesken sopimuskauden.

 

Uusi alalla?

Oletko tulossa kesätöihin tai juuri aloittanut työskentelyn palvelualoilla? Tutustu sivuiltamme sinulle tärkeisiin tietoihin Uusi alalla -osiosta.

Uutinen on päivitetty 18.3.2019.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat