Uutinen - 19.03.2018 klo 13.04
Työturvallisuus

Työpaikkojen systeemit kuntoon häirinnän ehkäisemiseksi

Vaikka laki on kieltänyt seksuaalisen häirinnän työpaikoilla jo pitkään, sitä silti esiintyy. Ohjeitakin työpaikoilla on. ”Kyse on siitä, että niitä pitäisi noudattaa”, PAMin työympäristöasiantuntija Seija Virta sanoo.

Työpaikkojen johtoa lähestyttiin reilu viikko sitten Naistenpäivänä arvovaltaisella kirjeellä. Ministerit Jari Lindström, Pirkko Mattila ja Annika Saarikko sekä kaikkien työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat allekirjoittivat kirjeen, jossa muistutettiin, ettei työpaikoilla voida hyväksyä seksuaalista häirintää missään muodossa. Lakikin sen kieltää.

Kirjeessä kehotettiin työpaikkoja tarkastamaan, ovatko häirintää ehkäisevät ja tapauksien esiin tullessa niiden käsittelyyn liittyvät käytännöt kunnossa ja kaikkien tiedossa. Tehtävän helpottamiseksi Työelämä2020 julkaisi oppaan ”Häirinnästä vapaa työpaikka”.

Näkemys käytäntöjen päivittämisen tarpeellisuudesta saa tukea SAK:n helmikuussa kokoamasta luottamushenkilöpaneelista. Luottamushenkilöistä 54 prosenttia kertoi, että ohjeet ovat olemassa. Palvelualojen tilanne kuitenkin osoittaa, etteivät ohjeet yksin riitä.

Paneeliin vastanneista 13 prosentin mukaan työpaikalla on tullut viimeisen 12 kuukauden aikana esiin seksuaalista häirintää. Useimmin näin on tapahtunut palvelualoilla (19%). Palvelualoilla on myös useimmiten ohjeet (57%) häirintään puuttumiseksi. Kun häirintää on tullut esiin, palvelualojen luottamushenkilöistä muita harvempi (46%) kokee, että siihen on puututtu asianmukaisesti. Kaikista luottamushenkilöistä käsittelyn arvio asianmukaiseksi (49%).

”Erot eivät onneksi luottamushenkilöpaneelin valossa eri toimialojen välillä ole kovin suuria. Silti on huolestuttavaa, että palvelualoilla, joissa häirintää on tullut luottamushenkilöiden tietoon eniten, sen käsittelytavat ovat heikoimmat”, PAMin työympäristöasiantuntija Seija Virta sanoo.

Hän sanoo, että uusi opas ja työpaikoille lähetetty kirje ovat erinomaisia asioita.

”Olennaista on, että niitä myös noudatettaisiin. On selvää, että PAM pitää jatkossa julkaistuja uusia ohjeita esillä kaikissa koulutuksissa ja tilaisuuksissa”, Virta sanoo.

Voit ladata Häirinnästä vapaa työpaikka -oppaan tästä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat