Uutinen - 26.03.2018 klo 10.32
Työehtosopimusneuvottelut

Työehtosopimusneuvottelut PALTAn pöydissä jatkuvat ennen pääsiäistä

Neuvotteluja uusista työehtosopimuksista käydään PALTAn erityisaloilla vielä tiiviisti ennen pääsiäistä. PAM neuvottelee tällä viikolla useamman alan työehtosopimuksista työnantajaliitto Palvelualojen työnantajat PALTAn kanssa.

Maanantaina 26.3. jatketaan call centereiden sekä golf-alan neuvotteluita. Call centereiden eli puhelinpalvelu- ja yhteyskeskusten työehtosopimusneuvottelut olivat jo viime viikolla lähellä ratkeamista, mutta vielä oli asioita, jotka vaativat yhä neuvottelemista.

Muiden erityisalojen osalta neuvotteluajankohtia ei ole vielä lyöty lukkoon. Kuvanvalmistuksen ja bingon työntekijöiden työehtoja punnitaan pääsiäisen jälkeen. Pääsiäisen aikana pidetään aloilla lyhyt neuvottelutauko, ja jatkoa on taas luvassa tiistaina 3.4.

Työehtosopimusneuvottelut kotitalouskone- ja kodintekniikkahuollon sekä palveluautomaattialan työntekijöiden työehdoista eivät edenneet viime viikolla. Palkankorotus hiertää edelleen. Erityisteollisuuden tes:in osalta neuvottelut ovat kesken.

PALTAlaisten alojen osalta PAM neuvottelee kunkin alan työehtosopimuksesta erikseen, sillä PALTAlla ei ollut halua neuvotella PAMin esityksen mukaisesti kaikille yhteisestä runkosopimuksesta.

Viime viikolla maalilinjan yli ylsivät kaksi työehtosopimusta, huvi-, teema- ja elämyspuistojen työntekijöille ja Avecran junapalveluhenkilöstölle, saatiin uudet työehdot.

Seuraa neuvotteluja PAMin verkkosivuilla.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat