Uutinen - 06.03.2018 klo 09.12
Työehtosopimusneuvottelut

Kaupan työnantajat käsittelevät neuvottelutulosta vasta keskiviikkona

Aiemmasta tiedosta poiketen kaupan alan tes-neuvotteluissa saavutetun neuvottelutuloksen sisältö voidaan julkistaa vasta keskiviikkona.

PAMin kaupan alan sopimusalatoimikunta ja liiton hallitus käsittelevät alalla viime perjantaina saavutettua tes-neuvottelutulosta tänään tiistaina, kuten PAM tiedotti aiemmin. Alan työnantajajärjestö Kaupan liitto käsitteleekin tuloksen kuitenkin vasta keskiviikkona aamupäivällä. Tämän vuoksi sisältö voidaan julkaista vasta tämän jälkeen, jos se tulee hyväksytyksi, ja myös tieto siitä onko paketti hylätty vai hyväksytty tulee julkiseksi vasta samaan aikaan. Valitettavasti julkaisu siis viivästyisi aiemmin ilmoitetusta.

Työehtosopimusneuvotteluissa on yleinen käytäntö, että saavutetun neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan julkisuuteen vasta, kun kummankin osapuolen hallinnot ovat käsitelleet sen ja voineet rauhassa joko hyväksyä tai hylätä tuloksen.

Jos molempien järjestöjen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen, uusi työehtosopimus on syntynyt ja pyrimme tiedottamaan sen sisällöstä mahdollisimman pian. Jos jompikumpi tai molemmat osapuolet hylkäävät tuloksen, neuvotteluja täytyy jatkaa. Edellinen työehtosopimus päättyi jo tammikuun lopussa, eli alalla ollaan ns. sopimuksettomassa tilassa, jolloin myös työtaistelutoimet ovat mahdollisia. Työpaikoilla noudatetaan kuitenkin edelleen vanhan sopimuksen pykäliä, kunnes uusi sopimus astuu voimaan.

Uutista tarkennettu klo 13.40 sen osalta, että myös tieto mahdollisesta hylkäämisestä julkaistaisiin vasta keskiviikkona.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat