Uutinen - 05.02.2018 klo 10.58
Työehtosopimusneuvottelut

Ylityökielto jatkuu kiinteistöpalvelualalla, muille isoille aloille on sovittu neuvotteluja

Ylityökielto jatkuu kiinteistöpalvelualalla.

Ylityökielto jatkuu kiinteistöpalvelualalla.

Tämän viikon työehtosopimusneuvottelut jatkuvat isojen toimialojen osalta kaupan alalla ja matkailu- ja ravintola-alalla. Kiinteistöpalvelualalla ylityökielto on yhä voimassa, eikä alalle ole alkuviikon tietojen mukaan sovittu neuvottelutapaamisia.

Tämän 5. helmikuuta alkavan viikon työehtosopimusneuvottelut jatkuvat kaupan alan ja matkailu- ja ravintola-alan osalta, lisäksi myös muun muassa apteekin teknisten osalta. Kiinteistöpalvelualan ylityökielto jatkuu, mutta neuvotteluissa on tauko.

Viime viikon nihkeiden neuvottelujen jälkeen PAM julisti kiinteistöpalvelualalle ylityökiellon torstaina 1. helmikuuta. Siivoojia, kiinteistönhoitajia ja -huoltajia koskeva ylityökielto jatkuu yhä. Monilta alan työpaikoilta on oltu PAMiin yhteydessä ja haluttu tehdä paikallisia sopimuksia ylityökiellosta irtautumiseksi. Kiinteistöalan työntekijän on puolestaan syytä ottaa luottamusmieheen yhteyttä, mikäli työnantajan edustaja ehdottaa ylityökiellon rikkomista.

Työehtosopimusneuvotteluissa katseet kohdistuvat vilkkaimpaan neuvottelupäivään, joka on tiistai 6. helmikuuta. Silloin kaupan toimialalla puidaan sekä vähittäiskaupan esimiesten että työntekijäasemassa olevien työ- ja palkkaehtoja. Sama on edessä huvipuisto- ja apteekkialoilla ja todennäköisesti myös Suomen Kansallisoopperassa.

Torstaina 8. helmikuuta jatkuvat niin matkailu- ja ravintola-alan kuin apteekin neuvottelut.

Perjantaina 9. helmikuuta yhteisen pöydän ääreen kokoontuvat Avecran neuvottelijat, eli silloin puidaan junapalveluhenkilöstön työehtoja. Myös Suomen Kansallisteatterin yrityskohtaista sopimusta neuvoteltaneen tuolloin.

Viikon aikana kokoustaa osa sopimusalatoimikunnista. Maanantaina kokoontuu matkailu- ja ravintola-alan sopimusalatoimikunta. Torstaina monen pienen alan sopimusalatoimikunnat kokoontuvat yhdessä: kopio- ja tulostusala, kuvanvalmistamot, kodintekniikka, erityisteollisuus ja muuttopalvelut.

Työehtosopimusten voimassaolon päättyi tammikuun lopussa. Vanhojen sopimusten työehtoja noudatetaan, kunnes uusi on solmittu. Sopimukseton tila merkitsee kuitenkin sitä, että niin työntekijäliitto kuin työnantajaliitto voivat aloittaa työtaistelutoimia.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat