Tiedote - 28.02.2018 klo 15.45
Työehtosopimusneuvottelut

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualalle vähintään 3,5 prosentin korotukset

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus hyväksyi yksimielisesti matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualalle työntekijöiden ja esimiesten uudet työehtosopimukset. Sunnuntailisät säilyvät, työntekijöiden jaksamiseen tukea ja palkkoja korotetaan enintään 120 euroa tai vähintään 3,5 prosenttia sopimuskauden aikana.

”Ratkaisu uudesta työehtosopimuksesta on tilanteeseen nähden hyväksyttävissä oleva kokonaisuus. Saimme torjuttua työnantajien esittämät heikennykset ja erityisesti esitykset sunnuntailisän heikentämisestä”, PAMin puheenjohtaja Ann Selin toteaa.

Uusi työehtosopimus on voimassa 1.2.2018-31.3.2020, jonka aikana henkilökohtaiset palkat nousevat ensimmäisen kerran toukokuun alussa 1,8 prosenttia ja vuonna 2019 toukokuun alussa 1,7 prosenttia. Työaikalisiä korotetaan 1.5.2018 lukien 3,5 prosenttia. Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan työehtosopimusten piirissä on noin 85 000 työntekijää ja esimiestä.

”Syntyneessä neuvotteluratkaisussa on otettu huomioon alkoholilain muutosten vaikutukset sekä taulukkopalkkojen korotusten kohdentaminen etenkin kokeneempien vakituisten työntekijöiden palkkaryhmiin. Taulukkopalkat korottuvatkin enimmillään 120 eurolla sopimuskauden aikana,” Selin kertoo.

Selinin mukaan työehtosopimuksessa on PAMin asettamien tavoitteiden mukaisia parannuksia työntekijöiden hyvinvoinnin edistämiseen.

”Alalla tehdään paljon työtä myös poikkeavina vuorokauden aikoina. Siksi riittävä lepo työvuorojen välillä on tärkeää. Työntekijöiden jaksamista tuetaan jatkossa sillä, että lähtökohtaisesti työvuorojen väliin jäävä lepoaika pitenee 2 tunnilla.”

PAMin tavoitteena ollutta ansiokehitysohjelmaa ei haudattu. Paineet sen toteuttamisesta siirtyvät sopimuskauden aikana toimivan työryhmän arvioitavaksi.

”Tosiasia on, että sopimusratkaisun myötä alan peruspalkat kohoavat parhaimmillaankin vain reiluun 2000 euroon. Pidän tärkeänä, että sovitut työryhmät jatkavat ponnisteluja sen eteen, että alan vetovoima ja työntekijöiden arvostus kasvavat myös elämiseen riittävän palkan muodossa,” Selin toteaa.

Työehtosopimusratkaisussa saavutettiin keskeisiä tekstitavoitteita. Työehtosopimukseen kirjattiin muun muassa, että työsopimus on tehtävä kirjallisesti ja paikallisen sopimisen pelisääntöihin tehtiin tarkennuksia.

Selin korostaa, että tiukoista neuvotteluista huolimatta neuvotteluilmapiiri oli hyvä. Työnantajien vankka koordinaatio erityisesti rahakysymyksissä poikkesi Selinin mielestä merkittävästi aiemmista liittojen välillä käydyistä neuvotteluista.

”Meillä oli neuvotteluissa hetket, jolloin työnantajien yhteisrintama näytti tyrehdyttävän koko alaan ja sen kasvuun olennaisesti liittyvät kehitysesitykset. Toivon, että jatkossa liittokohtaisissa neuvotteluissa pystytään nykyistä paremmin rakentamaan alaa, ihmisten arkea ja toimeentuloa sekä työllisyyttä palveleva kokonaisuus”, Selin toteaa.

Yksityiskohtaiset tiedot sopimusratkaisusta päivittyvät PAMin verkkosivuille www.pam.fi/maravates2018

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat