Uutinen - 16.02.2018 klo 14.37
Työehtosopimusneuvottelut

Kymmeniä SOLin laivasiivoojia marssi ulos Helsingin Eteläsatamassa

Ulos marssi yli 70 siivoojaa.

Ulos marssi yli 70 siivoojaa.

Yli 70 SOL Palveluiden siivoojaa poistui työkohteestaan, Ruotsinlaivalta, perjantaina iltapäivällä. Työnantajien tes-heikennysesityksiin kohdistuva protesti kesti noin tunnin.

Ruotsinlaivaa Helsingin Eteläsatamassa siivonneita työntekijöitä marssi ulos perjantaina iltapäivällä. He ilmoittivat protestoivansa alan työnantajaliiton työehtosopimusneuvotteluissa esittämiä heikennyksiä alan työehtosopimukseen. PAMin saamien tietojen mukaan ulosmarssiin osallistui yli 70 siivoojaa ja se kesti noin tunnin, kello 13-14.

Siivoojat kokoontuivat yhteen terminaalissa ja ottivat ryhmäkuvia mielenosoituskylttien kanssa. Niissä vaadittiin muun muassa euromääräisiä palkankorotuksia ja että sunnuntailisä täytyy säilyttää. PAMin saamien tietojen mukaan työntekijät olivat tuohtuneita työnantajapuolen esityksistä tes-neuvotteluissa.

PAM antoi keskiviikkona kiinteistöpalvelualalle lakkovaroituksen, koska neuvottelut eivät olleet edenneet eikä työnantajaliitto Kiinteistötyönantajat ry. luopunut useista heikennysesityksistään muun muassa lisiin ja työaikoihin. Osapuolet tapasivat valtakunnansovittelijan ensimmäistä kertaa torstaina.

Päivitetty klo 16.52 ja lisätty kuva ulosmarssista.

 

 

Teksti: Sini Saaritsa

 

Uusimmat

Suosituimmat