Uutinen - 06.02.2018 klo 10.56
Työehtosopimusneuvottelut

Kansallisoopperan teknisten työehtoista neuvoteltiin tiistaina

Pienryhmien työntekijöitä työskentelee muun muassa valo- ja äänitysoperaattoreina, maskeeraajina, kampaajina, vahtimestareina ja näytäntöjärjestäjinä.

Pienryhmien työntekijöitä työskentelee muun muassa valo- ja äänitysoperaattoreina, maskeeraajina, kampaajina, vahtimestareina ja näytäntöjärjestäjinä.

Neuvotteluja Suomen Kansallisoopperan teknisten pienryhmien sekä esimiesten ja mestarien työehdoista käytiin taas tänään 6.2. PAMin ja työnantajaliitto PALTAn välillä. Palkankorotukset tulivat esille jo viikon takaisissa neuvotteluissa.

”Ratkaisuun ei olla vielä päästy, mutta neuvottelut etenivät sen osalta, että pääsimme tekstitavoitteissa eteenpäin”, kertoo PAMin sopimusasiantuntija Tarja Pajuniemi tiistain neuvottelurupeamasta.

Työskentely yrityskohtaisen työehtosopimuksen aikaansaamiseksi jatkuu maanantaina 12.2.

Työehtosopimuksen viimeinen voimassaolopäivä oli 31.1.2018, joten tällä hetkellä on meneillään ns. sopimukseton tila. Vanhan sopimuksen ehtoja noudatetaan kuitenkin niin kauan kunnes uusi sopimus astuu voimaan. Näin käy tes-neuvotteluissa melko usein. Jos neuvottelut jostain syystä jumiutuisivat, sopimuksettoman tilan aikana myös työtaistelutoimet ovat mahdollisia.

Suomen Kansallisoopperan työehtosopimusta ja siinä sovittuja työn tekemisen ehtoja sovelletaan sopimuksen syntymisen jälkeen oopperassa teknisten pienryhmien työntekijöihin ja esimiehiin sekä mestareihin. Pienryhmien työntekijöitä työskentelee muun muassa valo- ja äänitysoperaattoreina, maskeeraajina, kampaajina, vahtimestareina ja näytäntöjärjestäjinä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat