Uutinen - 16.02.2018 klo 16.09
Työehtosopimusneuvottelut

Huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtojen puiminen jatkui

PAM ja työnantajien MaRa jatkoivat tänään neuvotteluja huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimuksesta. Maaliin ei vielä päästy, vaan viikon päästä jatketaan.

Huvi-, teema- ja elämyspuistojen työntekijöiden uusia työehtoja käsiteltiin neuvottelutapaamisessa perjantaina. Seuraavan kerran jatketaan viikon päästä 23.2.

"Kävimme läpi osapuolten tavoitteita, ja jonkin verran edistyttiin tekstikysymyksissä", sanoo PAMin sopimusasiantuntija Markku Björn.

Huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimus on yleissitova, eli sitä on noudatettava kaikissa huvi-, teema- ja elämyspuistojen työntekijöiden työsuhteissa. Sopimuksen piirissä on noin 800 työntekijää.

Helmikuun alusta myös tällä alalla siirryttiin ns. sopimuksettomaan tilaan, kun edellinen työehtosopimuskausi päättyi. Vanhan sopimuksen ehtoja noudatetaan kuitenkin työpaikoilla niin kauan kunnes uusi sopimus astuu voimaan. Tällainen tilanne tulee eteen tes-neuvotteluissa melko usein. Jos neuvottelut jostain syystä jumiutuisivat, sopimuksettoman tilan aikana myös työtaistelutoimet ovat mahdollisia.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat