Tiedote - 16.01.2018 klo 16.08

PAMin Selin: Aktiivimalli heitettävä romukoppaan – inhimillisyys unohdettu

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin vaatii, että maan hallitus kumoaa aktiivimalliksi nimetyt, työttömyysturvalakiin tehdyt uudistukset. Selin pitää hallituksen ajamia toimenpiteitä kohtuuttomina ja toteaa niiden johtavan työttömien ihmisten jo ennestään hauraan aseman heikkenemiseen.

Selin näkee, ettei työttömien asemaa paranneta sillä, että heitä uhataan minimitoimeentulon leikkaamisella.

– Aktiivinen työnhaku ja ihmisten työllistyminen turvataan paremmin ohjauksella ja tukemisella kuin työttömien toimeentulon heikentämisellä ja epäinhimillisellä kohtelulla, Selin huomauttaa.

– Työpaikkoja ei synny työttömiä rankaisemalla, vaan toimilla jotka sekä tukevat että velvoittavat yrityksiä luomaan uusia työpaikkoja, hän toteaa.

Selinin mielestä työttömien aseman heikentäminen kasvattaa väistämättä eriarvoisuutta Suomessa.

– Emme voi olettaa, että työttömyyden sattuessa kohdalle, myös koko muu elämä on laitettava uusiksi aktiivimallin edellyttämillä tavoilla. Inhimillisyys ja ihmisyys on otettava lainsäädäntötyössä huomioon, Selin vetoaa.

Epäoikeudenmukainen ja ihmiset eriarvoiseen asemaan laittava työttömyysturvan aktiivimalli on Selinin mielestä kumottava mahdollisimman nopeasti.

– Maan hallitus on täysin kuuro ja sokea, jos se ei ota huomioon saamaansa palautetta. Hallituksen soisi viimeistään nyt ymmärtävän, että jo lähes 130 000 kansalaisaloitteen allekirjoittanutta ja koko SAK:lainen ay-liike tietävät, ettei aktiivimalli ole oikea toimenpide, jos tavoitteena todella on työllisyyden parantaminen, sanoo Selin.

PAMin hallitus kokoontui tänään tiistaina ja päätti osallistua SAK:n toteuttamaan poliittiseen mielenilmaukseen 2. helmikuuta ja liittojen päättäjien kokoukseen 23. tammikuuta, johon PAMista osallistuu lähes 100 henkilöä. Hallitus totesi, että poliittinen mielenilmaus ei ole suunnattu työnantajia vastaan, vaan kohteena on maan hallitus.

– Poliittisella mielenilmauksella haluamme osoittaa maan hallitukselle, että päätös aktiivimallista oli virhe, joka on pikaisesti korjattava. Odotamme, että mahdollisimman moni palvelualojen työntekijä suuntaa perjantaina 2. helmikuuta Helsinkiin osoittamaan kantansa maan hallitukselle, kannustaa Selin.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat