Uutinen - 19.01.2018 klo 12.15

Jokaisella pamilaisella oikeus osallistua poliittiseen mielenilmaukseen

Laajaa suuttumusta herättäneen aktiivimallin kumoamiseksi SAK järjestää 2. helmikuuta poliittisen mielenilmauksen, jossa myös PAM on mukana.

PAMin hallitus päätti poliittiseen mielenilmaukseen osallistumisesta, joka antaa jokaiselle pamilaiselle oikeuden osallistua mielenilmaukseen. PAMiin on tullut paljon kyselyjä siitä, voiko työnantaja estää osallistumisen. PAMin vastaavan lakimiehen, ratkaisupäällikkö Arja Pohjolan mukaan työnantaja ei voi estää osallistumista.

"Työnantajilla ei ole oikeutta kieltää työntekijöitään osallistumasta poliittiseen mielenilmaukseen työajalla. Työnantajalla on oikeus pidättää poissaolon ajalta palkka, mutta mihinkään rangaistustoimiin ei työnantaja saa ryhtyä. Päätösvalta osallistumisesta mielenilmaukseen on jokaisella pamilaisella itsellään."

Pohjola ohjeistaa ottamaan yhteyttä liittoon, jos työpaikalla syntyy osallistumisesta ongelmia.

"Kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä PAMin työsuhdeneuvontaan, jos työnantaja pyrkii estämään osallistumisen tai rankaisee jollakin tavalla osallistumisesta mielenilmaukseen."

SAK:n järjestämä poliittinen mielenilmaus on 2. helmikuuta klo 11.00 Senaatintorilla Helsingissä. Tarkempaa tietoa mielenilmauksesta saa sekä PAMin että SAK:n verkkosivuilta ja  tapahtumasivulta Facebookista.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat