Uutinen - 07.12.2017 klo 16.21

Sovittelu ei johtanut torstaina tulokseen - ensimmäiset työsulut alkavat perjantaina

Kuva: Gettyimages

Kuva: Gettyimages

PAMin neuvottelijat ja työnantajia edustavan MaRan neuvottelijat ovat olleet tänään torstaina sovittelijan luona neuvottelemassa, mutta sovintoesitystä ei syntynyt. Tämä merkitsee sitä, että työnantajaliiton julistama työsulku alkaa huomenna perjantaina ensimmäisissä kohteissa hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelualoilla.

Sovittelu valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla jatkuu seuraavan kerran ensi maanantaina klo 12. PAMin puheenjohtaja Ann Selin ei kommentoi sitä, ovatko neuvotteluosapuolet kaukana vai lähellä toisiaan.

" Emme tällä hetkellä voi kertoa sovittelun vaiheesta ja sisällöstä, koska yhdessä näin sovimme", Selin sanoo.

Huomenna perjantaina työsulku kohdistuu hiihtokeskusalan osalta Laplands Hotels Oy:öön Oloksella ja Ylläs-Ski Oy:öön Ylläksellä. Ohjelmapalvelualan työsulkuun on julistettu huomenna Laplands Safaris SL Kemissä ja Laplands Safaris AC Rovaniemellä.

Työsulku on nykyään todella harvinainen työnantajan työtaistelutoimi, jossa työntekijöiden työhöntulo estetään ja palkanmaksu katkaistaan. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa on ilmoittanut kohdistavansa työsulun PAMin jäseniin. Työsulku ei ole jatkuva, vaan se kestää valituissa kohteissa päivän kerrallaan. Kussakin kohteessa työsulkupäiviä on kaksi. Myös lauantaina ja sunnuntaina työsulut jatkuvat.

MaRa katkaisi neuvottelut 14.11., kun PAM olisi halunnut jatkaa neuvotteluja. MaRa ilmoitti julistamansa työsulun syyksi sen, että palkkakiistaa päästään ratkomaan sovittelijan luokse ennen vuoden huippusesonkia, joulua.

Usein kysytyt kysymykset

Työtaisteluavustus

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat