Uutinen - 19.12.2017 klo 09.10

Liikkuvuusavustukseen muutoksia 1.1.2018 alkaen

Vuoden 2018 alusta lukien työttömyysturvan liikkuvuusavustusta voidaan maksaa myös alle 18 viikkotunnin osa-aikatyöhön sekä työsuhdetta edeltävään koulutukseen.

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on kannustaa ottamaan työtä vastaan pitkän matkan päästä, eli korvata työmatka ja muuttokuluja. Liikkuvuusavustukseen maksetaan vuodenvaihteesta alkaen lapsikorotusta eikä avustusta tarvitse hakea enää ennen koulutuksen tai työn alkua. Hakemuksen tulee olla työttömyyskassalla kolmen kuukauden kuluessa siitä ajankohdasta, johon hakemus kohdistuu. 

Liikkuvuusavustusta voi vuodenvaihteen jälkeen saada myös alkavaan työhön liittyvän koulutuksen perusteella. Näin otetaan huomioon tilanteet, joissa työtön aloittaa työhön liittyvän koulutuksen tai muuttaa koulutukseen osallistumisen vuoksi ennen varsinaisen työsuhteen alkamista. Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa ensin koulutuksen ja sen jälkeen työsuhteen perusteella.

Liikkuvuusavustusta voi saada jatkossa myös sellaiseen osa-aikatyöhön, jossa työaika on alle 18 tuntia viikossa. Osa-aikatyöhön liikkuvuusavustusta maksetaan tehdyiltä työpäiviltä. Liikkuvuusavustusta ei voi saada enimmäiskestoa pidemmältä ajanjaksolta, vaikka etuutta maksettaisiin vain yksittäisiltä päiviltä.

Liikkuvuusavustukseen voi uuden lain mukaan saada korotusosan, mikäli työpaikka tai työhön liittyvän koulutuksen järjestämispaikka sijaitsee yli 200 kilometrin päässä asuinpaikasta tai muuttoa edeltävästä asuinpaikasta. 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat