Redigerat: 20.03.2020 - 14:18

Nyckelord: Arbetsliv, Inkomst

Borta från arbetslivet under familjeledighet

Kom ihåg att informera oss när du blir familjeledig och är borta från lönearbetet. Då upphör inte ditt medlemskap. När det blir avbrott i löneinkomsten. Det lönar sig inte att säga upp sitt medlemskap utan förhandla om befrielse från medlemsavgift.

När du blir föräldraledig, betalar din arbetsgivare dig lön en del av tiden. Av denna summa uppbärs medlemsavgiften helt normalt. Efter den avlönade delen inleds den obetalda ledigheten då du får moderskaps-, faderskaps- eller föräldrapenning. Av denna summa uppbärs ingen medlemsavgift.

Du kan meddela om befrielse från medlemsavgift

Om du har glömt att meddela förbundet om din ledighet genast då den har börjat, kontakta förbundet så snart som möjligt och kom överens om hur medlemsavgifterna och medlemskapet kan uppdateras.

Att återvända till arbetslivet

När du återvänder till arbetslivet efter en lång paus, kom ihåg att kolla löneuppgifterna i löneverifikatet så att medlemsavgifterna faktiskt dragits av.

Om du betalar medlemsavgifterna själv, kan du göra det i den elektroniska medlemstjänsten. Logga dig in med ditt medlemsnummer och lösenord. Du kan också be om referenser för betalningarna på servicenumret 030 100 600 eller per e-post jasenrekisteri(at)pam.fi.