Nyhet - 30.04.2019 klo 13.00
Arbetslivet

Valborg firas i hela landet – Ann Selin och Jaana Ylitalo håller första maj-tal

Valborgsfirare i parken invid Esplanaden i Helsingfors på valborgsmässoafton 30 april 2018. Bild: Lehtikuva

Valborgsfirare i parken invid Esplanaden i Helsingfors på valborgsmässoafton 30 april 2018. Bild: Lehtikuva

Valborg och arbetarfesten firas på torg runtom i Finland i år också.

PAM-ordföranden Ann Selin håller ett första maj-tal på tillställningen Arbetarnas valborg i Riihimäki onsdagen 1 maj klockan 11. Dessutom får åhörarna njuta av arbetarmusik framförd av Duo Erja ja Have. På arbetets dag kommer talen särskilt att fokusera på politiska läget och kommande regeringsprogrammet.

PAM:s intressebevakningsdirektör Jaana Ylitalo talar på Kottby Walborgsfest tisdagen 30 april klockan 15 och Imatra Walborgsförfest klockan 19. Onsdagen 1 maj talar hon på Koskenparras valborgsfest i Imatra klockan 10.45 och valborgsfesten på torget i Joutseno klockan 11.30. Senare på onsdagen talar Jaana Ylitalo också på valborgsfesten på Mariatorget i Villmanstrand klockan 13.30. Hon ställer upp i EU-valet och detta tema syns klart denna valborg som också är känd som arbetarnas internationella fest.

Tillställningar arrangeras runtom i Finland. I år talar till exempel Matti Huutola, vice ordförande för FFC:s styrelse, på Järnvägstorget. För musiken på arbetarnas valborgsfest i Helsingfors står bland annat Kengurumeininki och Litku Klemetti. FFC-ordföranden Jarkko Eloranta håller tal på valborgsfesterna i Jyväskylä och Saarijärvi. Ordföranden för JHL Päivi Niemi-Laine talar i Lahtis och ordföranden för AKT Marko Piirainen på valborgsfesterna i Kajana och Kuhmo. Heli Puura, andra vice ordförande för Industrifacket, håller ett första maj-tal i Kides och Jari Nilosaari, tredje vice ordförande, i Raumo. Förbundssekreteraren för SEL Henri Lindholm talar på valborgsfesten i Pieksämäki.

En längre förteckning över valborgsfester finns på FFC:s evenemangssida i adressen www.sak.fi/vappu.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa