Nyhet - 09.04.2018 klo 11.40
Kollektivavtalsförhandlingar

Väktarnas förhandlingar inleds nu

Kollektivavtalsförhandlingarna för väktarna inleddes den här veckan. Säkerhetsbranchen är den sista av PAMs stora avtalsbranscher, för vilken det för ännu saknas arbets- och lönevillkor.

Många väktare har frågat när kollektivavtalsförhandlingarna kör igång då det inom de övriga stora branscherna - med andra ord handeln, turism-, restaurang- och fritidstjänster samt inom fastighetsservicesektorn - redan finns avtal. Förhandlingsrumban inleds nu på måndag 9.4 vid halva dagen. Under den första förhandlingsträffen görs främst en sondering. Den sena tidtabellen för förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för väktarna förklaras med det att nuvarnade avtal utgår senare än för de övriga branscherna, först i slutet av april. Förhandlingspart är arbetsgivarförbundet Arbetsgivarna för servicebrancherna PALTA rf.

Därtill har det även uppnåtts förhandlingsresultat inom ett flertal av de små specialbranscherna, och som följande behandlas förhandlingsresultaten i respektive förbunds förvaltning. Inom kundbetjäning och telemarknadsföring, som tidigare angetts som telefontjänster och kontaktcenter, har man nått ett förhandlingsresultat. På samma sätt har man förhandlingsresultat för anställda inom golfområdet, vid bingohallar, bildframställningen samt inom hushållsmaskins- och hemelektronikservice och serviceautomatbranschen. Förhandlingsresultaten omvandlas till kollektivavtal såvitt att PAMs och Paltas förvaltningar godkänner dem.

Förhandlingar om nya arbetsvillkor för flytttjänster samt kopierings- och utskriftsområdet finns inte inbokade i veckans program utan för dessa inleds förhandlingarna nästa vecka.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa