Nyhet - 26.04.2019 klo 08.30
Förbundskongress

Tredje ordförandekandidat på PAM

Till ordförande för PAM kandiderar nu också fackförbundsaktiva Ville-Valtteri Pussinen. Servicefacket PAM:s kongress väljer en ny ordförande för förbundet i juni.

Ville-Valtteri Pussinen ställer upp i ordförandevalet på Servicefacket PAM. För tillfället är han vice ordförande för avdelning 721 i Norra Karelen. Förbundets ordförande väljs på PAM-kongressen i Helsingfors den 4–6 juni 2019. I kongressen deltar 373 av medlemmarna nyligen valda delegater. På kongressen antar de bland annat ett målprogram för förbundet och väljer ledamöter till förvaltningen. Förutom Ville-Valtteri Pussinen ställer FFC-direktören Annika Rönni-Sallinen och vice huvudförtroendemannen Jouni Tallgren upp i ordförandevalet.

Ville-Valtteri Pussinen, 32, är far till tre barn, från Norra Karelen och har arbetat bland annat som underhållningstekniker och inom restaurangbranschen.

”Arbetet för oss serviceanställda omvälvs för tillfället och nu måste vi verkligen kunna stöda våra egna oberoende av servicebransch. Vi måste få bukt på onödiga deltidsanställningar, lönekonkurrens och arbetstagarsurfing. Under nästa kollektivavtalsomgång måste vi kunna avtala om anställningsvillkoren så att vi inom servicebranscherna inte hamnar i en situation där vi konkurrerar mot varandra, utan lönesättningen visar att vi alla tillhör samma dynamiska servicegemenskap”, säger Ville-Valtteri Pussinen i sitt meddelande.

Hela meddelandet finns på finska i Ville-Valtteri Pussinens Facebookprofil här.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa