Nyhet - 08.05.2015 klo 09.37

Tidningen Pam 6/2015: Inte okej att granska en vanlig expedits kreditupplysningar

Bild: Janne Hulkkonen

Bild: Janne Hulkkonen

Enligt lagen kan arbetsgivaren granska en arbetssökandes kreditupplysningar om arbetsuppgiften kräver ”särskild tillförlitlighet” och om det i arbetet ingår att fatta betydelsefulla ekonomiska beslut.

Företagen inom handeln borde noggrant överväga om det är lagligt att granska den arbetssökandes kredituppgifter. Det är lagen om integritetsskydd i arbetslivet som reglerar hur man får fråga om kredituppgifter.

Inom PAM-branscherna kan arbetsgivaren granska kredituppgifterna för dem som arbetar med väktaruppgifter, värdetransporter eller sådana städnings- och hemvårdsuppgifter, där man arbetar i privata hem utan övervakning. Däremot får arbetsgivaren inte kontrollera kredituppgifter för en vanlig expedit, även om hen arbetar med pengar.

Om arbetstagaren arbetar ensam utan att till exempel chefen eller en kamera övervakar och hen på egen hand sköter om redovisningar, kan det vara motiverat att fråga om kreditupplysningar. Avgörandet ska ske från fall till fall. Om man samlar in sådana uppgifter i samband med rekryteringen, bör det behandlas i samarbetsförfarandet. I dessa fall får man granska kreditupplysningarna bara för dem som redan valts, och arbetsgivaren ska berätta om det på förhand.

Arbetsgivarna känner till lagen ganska dåligt, anser juridiska chefen Juuso Jokela på kreditupplysningsföretaget Suomen Asiakastieto Oy.

Läs mer i tidningen Pam 6/2015 som också finns som e-tidning. E-tidningen har också svenska sidor.

 

 

uutisen-teksti: Jonna Söderqvist

 

Senaste

Mest lästa