Nyhet - 16.10.2015 klo 09.59

Tidningen Pam 12/2015: Ner på timmar, upp med dörrar

Taija Mäkinen. Bild: Juha Tanhua

Taija Mäkinen. Bild: Juha Tanhua

Anttila samarbetsförhandlar och expanderar samtidigt. Den nya ledningens planer blir snart verklighet i Esbo.

Anttila- och Kodin1-varuhusen har gått igenom stora förändringar de senaste åren. Den tidigare ägaren Kesko genomförde ett tufft sparprogram. Sedan såldes varuhusen till den nuvarande ägaren 4K Invest.

Som bäst pågår igen samarbetsförhandlingar för att skära 1 500 arbetstimmar per vecka i hela kedjan, vilket motsvarar 40 heltidsanställdas arbetstimmar. Men samtidigt väntar man på att den första butiken enligt det nya konceptet ska slå upp sina dörrar i köpcentret Sello i Esbo. Anttila planerar dessutom att öppna ytterligare två nya varuhus nästa år.

Taija Mäkinen jobbar som klädrådgivare på klädavdelningen vid Anttila i Lahtis. Hon har bara märkt av små förändringar i utbudet sedan det tyska investeringsbolaget 4K Invest tog över Anttila i våras. Större ändringar skulle passa henne, till exempel att ta in nya märken i sortimentet, vilket har marknadsförts i samband med öppningen av det nya varuhuset i Sello.

– Om det nya konceptet fungerar så tar vi med glädje emot det också här. Alla hoppas att det ska bli fart på handeln. Vi gör allt vi kan för det, säger Mäkinen.

Läs mer i tidningen Pam 12/2015 som också finns som e-tidning. E-tidningen har också svenska sidor.

 

 

uutisen-teksti: Tuomas Lehto

 

Senaste

Mest lästa