Nyhet - 30.04.2019 klo 11.10
Samarbetsförfarande

Stockmann i samarbetsförhandlingar åter – minskningsbehovet av rentav 160 arbetsplatser berör inte biträden

Bild: Stockmann

Bild: Stockmann

Stockmann planerar att effektivera sin verksamhet ytterligare, även genom att minska personal. De senaste samarbetsförhandlingarna berör dock inte biträden.

Varuhuskedjan Stockmanns svårigheter har inte avtagit och i samband med att bolaget offentliggjorde resultatet för verksamhetsårets första månader delgav det även att nya samarbetsförhandlingar inleds. Antalet arbetsplatser som kan försvinna är maximalt 160 men enligt ett pressmeddelande berör personalnedskärningar inte biträden på varuhuset. Sålunda torde eventuella uppsägningar beröra förvaltningen, eftersom bolaget meddelat att det kommer att förenkla sin organisationsstruktur.  

Enligt Stockmanns ledning hänför sig samarbetsförhandlingarna till strategiförnyelsen: syftet är att satsa på "högsklassigt utbud av premiumvaror", kundservice samt webbhandeln. Bolaget säger att det ser sig som ett potential på alla orter där det ännu har varuhus, det vill säga huvudstadsregionen, Åbo och Tammerfors. Enligt pressmeddelandet kommer dock bolaget att separat granska dess varushusplacering samt effektiv utrymmesanvändning.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa