Nyhet - 16.08.2018 klo 10.44
Utbildning

SASK utbildar igen ambassadörer för rejält arbete – ansök nu!

Kimmo Sorvoja, Veera Hakanperä och Sami Kaita deltog förra våren i SASKs utbildning för rejält arbete. Bild: Annina Mannila.

Kimmo Sorvoja, Veera Hakanperä och Sami Kaita deltog förra våren i SASKs utbildning för rejält arbete. Bild: Annina Mannila.

Är du intresserad av internationellt påverknings- och solidaritetsarbete? SASKs populära utbildning ordnas 29–30.9 på Hotell Haga i Helsingfors.

SASK, Fackliga Solidaritetscentralen i Finland, ordnar för alla förbundens medlemmar en tvådagars utbildning, till vilken personer som är intresserade av påverkningsarbete och arbetstagares globala rättigheter kan söka. Utbildningens målsättning är att utöka medvetenheten om SASKs arbete ute i världen samt om hur organisationen påverkar arbetstagarnas arbetsförhållanden.

Under utbildningen, som pågår ett veckoslut, tar man fasta på kampanjarbete samt SASKs verksamhet i utvecklingsländer såväl genom anföranden, diskussioner som workshops. Utbildade ambassadörer för rejält arbete verkar som frivilliga för SASK, och är verksamma inom SASKs frivillignätvek på ett sådant sätt som lämpar sig för dem själva, t.ex. som evenemangskoordinatörer eller genom att vara aktiva på sociala medier.

Utbildningen börjar lördagen den 29 september kl. 10 och avslutas söndagen den 30 september kl. 14.

SASK ersätter kost och logi samt program för alla deltagarna. SASK ersätter resorna för långväga resenärer enligt det billigaste transportmedlet.

SASKs utbildning är öppen för alla medlemmar som tillhör finländska fackförbund och fackliga organisationer. Ansök till utbildningen med hjälp av den här blanketten senast 2.9. Du får en bekräftelse om du har blivit antagen till utbildningen i mitten av september.

Tilläggsinformation om utbildningen får du på SASKs webbplats  (på finska).

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa