Nyhet - 11.12.2019 klo 15.16
Samarbetsförhandlingar

Samarbetsförhandlingarna för Keskos gemensamma verksamheter avslutade

Bild: Linda Manner/Lehtikuva

Bild: Linda Manner/Lehtikuva

Till följd av förhandlingarna omorganiserar Kesko verksamheterna för sina ekonomi-, HR- och kommunikationsenheter. Maximalt 16 personer sägs upp såvitt andra lösningar inte hittas för deras del.

Samarbetsförhandlingarna för Kesko Oyj:s gemensamma verksamheter inleddes i oktober. Samarbetsförfarandet hänför sig till omorganisering av gemensamma verksamheter, med andra ord ekonomi-, HR- och kommunikationsenheterna, som berör cirka 250 arbetstagare.

Samarbetsförhandlingarna avslutades måndag 9.12. Resultatet av förhandlingarna är att max 16 personers anställningsförhållanden sägs upp, såvitt de inte kan omplaceras. Därutöver har man gjort övriga lösningar för 12 arbetstagare som till exempel tidsbestämda anställningar fortsätter inte, pensioneringar, frivilliga uppsägningar eller övergång i nya uppgifter.

Kesko informerar om omorganiseringen vid varje verksamhet vecka 51. De nya organisationerna träder i kraft 1.1.2020 och 1.2.2020.

Kesko publicerar närmare uppgifter om arrangemangen i december efter det att diskussioner förts med personalen som berörs.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa