Nyhet - 15.05.2018 klo 16.11
Deltidsarbete

Rentav 1500 av Restels inhoppare övergår till Barona

Omkring 1500 inhoppare som arbetar deltid vid behov inom restaurangbranschen övergår från Restel till Opteam bolagen som tillhör Barona. Det handlar om en affärsöverlåtelse och då flyttas de gamla arbetstagarna över.

Restel och Barona har ingått ett avtal, med vilket till och med 1500 inhoppare som arbetar vid behov inom restaurangbranschen samt två funktionärer flyttas över som gamla arbetstagare från Restel till Opteam bolagen som tillhör Barona. Samtidigt kom parterna överens om att Restel använder Opteams tjänster då denna är i behov av inhoppare.

”Vi sökte en strategisk partner, som ur våra arbetstagares perspektiv har de bästa förutsättningarna att sysselsätta dem vid våra verksamhetsställen samt som har förutsättningar att orientera och utveckla dem i arbetet", kommenterar Restels personalchef Merja Rissanen i företagets pressmeddelande.

”Med hjälp av Opteam öppnas sysselsättningsmöjligheter för arbetstagarna även vid andra av våra kundföretag", tillägger Opteams direktör för HoReCa-affärsområde Mikael Nuotio.

Restels förtroendemän fick information om avtalet först på tisdagen men enligt uppgifter som PAM erhållit hade Barona för avsikt att träffa dem senare och diskutera förändringarna.

Restel äger ett flertal restaurangkedjor som omfattar cirka 170 restauranger. Barona är däremot Finlands största personalbemanningsföretag.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa