Nyhet - 24.04.2020 klo 14.30
Medlemskap

Rekordmånga PAM-medlemmar har rekommenderat medlemskap åt sina kompisar

Bild: GettyImages.

Bild: GettyImages.

Exceptionella våren har fått PAM-medlemmar att rekommendera förbundet åt sina vänner. I januari–mars rekommenderade förtroendemän och medlemmar PAM åt sina arbetskamrater och kompisar mer än någonsin tidigare.

Bakom aktiviteten låg i första hand coronaviruskrisen men också avtalsrörelsen och strejkhoten inom handel och fastighetsservice i januari. Dessa situationer har konkret visat för många medlemmar vad fackförbund gör och varför alla helst ska tillhöra förbundet för sin bransch. Därmed har det varit enkelt att rekommendera och motivera medlemskapet åt arbetskamrater och andra. 

En aktiv värvare av nya medlemmar har varit huvudförtroendeman Milla Uusisalmi på ett av Finland Subways företag. Vi frågade Milla hur hon rekommenderat PAM och vilka medlemsrekryteringstips hon har.

Tips 1: Träffa och snacka med anställda! 
Företaget har flera restauranger runtom i Finland och då jag besökt dem har jag samtidigt snackat med arbetstagare. Jag gör alltid klart att fast jag är förtroendeman är jag också en anställd bland alla andra – en av dem. I diskussioner tar jag ofta upp hur fackförbundet konkret hjälpt mig och åskådliggör jag att medlemskapet är en försäkring för arbetslivet. 

Tips 2: Anställningsråd och arbetslöshetsunderstöd – förklara med egna ord 
Flesta anställda på Subway är unga så de känner inte nödvändigtvis till PAM från förut. Jag berättar att medlemmar kan lugnt be om hjälp och råd från förbundet om de har frågor eller problem i arbetslivet. Ytterligare förklarar jag vad arbetslöshetsunderstöd innebär i praktiken. Berätta om arbetsvillkoret och att då du uppfyllt villkoret följer det med dig fast du senare byter bransch och förbund. 

Tips 3: Så enkelt att ansluta sig som möjligt
När anställda vill ansluta sig har jag sagt att jag kan hjälpa till och jag har fyllt i anslutningsformuläret på webben om de önskat det. Då är det enkelt att ansluta sig och allt sköts på en gång.

Milla Uusisalmi

Värvare belönas med presentkort

Personer som fått nya medlemmar till PAM har belönats med ett presentkort till S-gruppen. Du belönas redan för en ny medlem. Ju mer du rekommenderar medlemskap, desto värdefullare presentkort får du. Du kan utnyttja rekommendationssidorna hos PAM via vilka du kan sända ett meddelande till en kompis eller fast en släkting. Läs mer om belöningarna. 

Skicka meddelande här (på finska eller engelska).

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa