Nyhet - 27.11.2018 klo 12.32
Politik

Petteri Orpo emottog PAMs styrelsehälsningar angående underlöner och plattformsarbete

Petteri Orpo (i mitten) diskuterade i dag tillsammans med medlemmar i PAMs styrelse. Bild: Miia Järvi

Petteri Orpo (i mitten) diskuterade i dag tillsammans med medlemmar i PAMs styrelse. Bild: Miia Järvi

Finansministern Petteri Orpo hörde i dag PAMs styrelse och deras tankar om utvecklingsbehov för de kommande åren. De teman som i synnerhet framhölls var underlöner och arbete vid plattformsföretag.

Finansministern och samlingspartiets ordförande Petteri Orpo besökte PAMs styrelsemöte på tisdag. Till att börja med gick Orpo igenom åtgärder som vidtagits under regeringsperioden och gav en bakgrund till statens ekonomi under mandattiden. Han gav en eloge åt arbetsmarknadsparterna för att statens ekonomi gått mot det bättre  till följd av att dessa avtalat om löneförhöjningar med nollresultat och konkurrenskraftsavtalet.

Orpo visade speciellt intresse för bland annat problem som är relaterat med arbete vid plattformföretag och underlön, vilket PAMs styrelsemedlemmar berättade om för honom. Därtill lyfte styrelsens medlemmar fram behovet att förnya kompetensutvecklingen och ett nationellt program för att befrämjandet av servicesektorn under den kommande regeringsperioden. Dessa teman finns omnämnda även i PAM's mål inför riksdagsvalet som ordnas i april, varefter Finlands nya regering bygger sitt program.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa