Nyhet - 31.01.2020 klo 15.17
Kollektivavtalsförhandlingar

PAM:s styrelse: Motgångarna i förhandlingarna beror på arbetsgivarnas koordinering

Kollektivavtalet inom handeln och fastighetsservicebranschen utgår i dag fredag 31.1. PAM:s styrelse diskuterade läget i avtalsförhandlingarna på sitt möte.

”Vår avsikt var att få kollektivavtalslösningar under januarimånad, men arbetsgivarna har inte velat förhandla bland annat om timmarna i konkurrenskraftsavtalet. Vi har inte kommit överens om när förhandlingarna fortsätter”,  berättar PAM:s ordförande Annika Rönni-Sällinen.

PAM:s styrelse bedömde läget i avtalsförhandlingarna och är oroad över situationen. Styrelsen anser att arbetsgivarens koordinering har bidragit till att förhandlingarna inte har framskridit på önskvärt sätt. 

”Finlands näringsliv ville ha förbundsvisa förhandlingar men via sin koordinering förhindrar den genuina förhandlingar på förbundsnivå. Arbetsgivarna har försvårat läget på ett besynnerligt vis. Vi kan inte följa med detta utan att agera,” konstaterar Rönni-Sällinen.

PAM:s styrelse beslöt att bryta kollektivavtalsförhandlingarna som förbundet fört med såväl Finsk Handel och Fastighetstjänsterna rf.  Styrelsen fattade även andra beslut som hänför sig till förhandlingsläget som förbundet informerar om måndag 3.2.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa