Nyhet - 13.08.2018 klo 14.43
Arbetslagstiftning

PAMs Selin: Förbundens enhetsfront mot försämringar i arbetslivet är stark

Enligt Selin är arbetstagarna inte beredda att pruta på sitt anställningsskydd.

Enligt Selin är arbetstagarna inte beredda att pruta på sitt anställningsskydd.

Enligt PAMs ordförande Ann Selin råder det en stark enhetsfront inom fackförbunden och man kan inte gå med på de föerslagna försämringarna av anställningstryggheten. PAM bedömer det aktuella arbetsmarknadsläget och hur den så kallade uppsägningslagen framskrider under inkommande vecka.

FFC:s styrelse som i dag sammanträdde skickade ett kraftfullt meddelande till riksdagen och till Sipiläs regering, där man kräver att beredning av uppsägningslagen upphör.

”Jag är väldigt nöjd med att man inom FFC har en stark gemensam linje. Vår målsättning är klar, arbetstagarnas anställningstrygghet är vi inte beredda att kompromissa om", säger PAMs ordförande Ann Selin.

Lagförslaget, som presenterades i samband med vårens rambudget och som för närvarande är under beredning, medför en försämring av uppsägningskyddet för anställda i små företag. Förslaget bör enligt FFC:s förbund begravas. FFC:s styrelse beslöt i dag att ifall lagberedningen fortgår, inleder FFC organisatoriska åtgärder.

”PAMs styrelse behandlar läget nästa vecka och besluter även då om egna organisatoriska åtgärder, som vi skrider till ifall att situationen så kräver”, berättar Selin.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa