Meddelande - 05.10.2018 klo 11.26
Kollektivavtalsförhandlingar

PAM väntar att bevakningsbranschens kollektivavtalsförhandlingar framskrider senast på måndag – ”Vi är redo att även ta den svårare vägen”

Servicefacket PAMs styrelse behandlade idag på fredag 5.10 väktarnas kollektivavtalsförhandlingar som stampar på stället. PAM förväntar sig av Servicebranschernas arbetsgivarförbund PALTA en starkare vilja att nå ett förhandlingsresultat och förutsätter en avancering som leder till resultat senast måndag 8.10.

Enligt PAMs ordförande Ann Selin är förhandlingssituationen inom bevakningsbranschen ytterst svår. Hon kan inte förstå varför förhandlingarna inte framskrider tillsammans med Servicebranschernas arbetsgivare PALTA.

"Förhandlingarnas inom bevakningsbranschen har varit exceptionellt svåra. Alla förutsättningar för att få ett avtal till stånd existerar, men PALTA bromsar i att nå ett resultat. Jag förstår inte vad PALTAs ovilja för att förhandla beror på", säger Selin förundrat.

Kollektivavtalsförhandlingarna för väktare har pågått sedan våren och fortfarande har parterna väldigt olika syn på lönefrågan. PAM har presenterat flera olika arlternativ men arbetsgivaren är inte beredd att ta nästa steg. Parterna har heller inte avtalat om följande möte.

"Dret skulle vara i allas intresse om man kom överens om arbetsvillkoren för bevakningsbranschen försonligt och i ömsesidig sämja med tanke på lösningen. Vi är dock redo att även ta den svårare vägen, ifall att förhandlingarna inte framskrider senast på måndag", konstaterar Selin.

Inom ramen för bevakningsbranschens kollektivavtal finns omkring 8500 arbetstagare, som arbetar bland annat som säkerhetsvakter, säkerhetskontrollörer och värdetransportchaufförer.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa