Nyhet - 07.02.2020 klo 09.00
Handeln

PAM utvidgar sina strejker inom handel

Förhandlingarna om handelns kollektivavtal leds nu av riksförlikningsmannens byrå. Stora framsteg har ännu inte gjorts i förhandlingarna. Därför utvidgas strejkerna vecka 9 enligt ett beslut Servicefacket PAM:s styrelse fattat.

”Förhandlingarna har inte fortskridit tillräckligt bra i samband med klarare regler för användning av bemanningsföretag, arbetstimmar du klarar dig på och slopandet av arbetstidsförlängningen. Därför går vi vidare enligt ett beslut PAM:s styrelse fattade 31 januari och varslar om nya strejker inom handel”, berättar Annika Rönni-Sällinen, ordförande för PAM.

Ingås inte ett avtal dessförinnan inleds strejker på Keskolager och alla K-Citymarketbutiker vecka 9. Måndagen 24 februari kl. 6.00 inleds strejker på Kesko Logistics KV1 och KV2, Kesko Logistics fryslager, alla Kespros partiaffärer och Kesko Logistics terminaler i Tammerfors, Åbo, Kuopio och Uleåborg. Denna strejk avslutas fredagen 28 februari kl. 24.00.

Torsdagen 27 februari kl. 6.00 inleds en strejk som rör alla K-Citymarketbutiker. Strejken fortsätter till fredagen 28 februari kl. 24.00. Strejken omfattar arbetet med både bruks- och dagligvaror.

För vecka 8 har PAM redan tidigare varslat om bland annat strejker som rör alla Prismor som är regionala andelshandlar och Inex Partners, S-gruppens logistikcenter för bruks- och dagligvaror i Sibbo.

”Vi vill inte ha strejker utan avtal. Jag hoppas att vi snarast kan ingå ett avtal, eftersom det är bättre ur såväl branschanställdas som butikskunders synvinkel. Ifall att strejkerna förverkligas utgår vi inte ifrån att alla ställen stängs helt och hållet”, kommenterar Rönni-Sällinen. 

Närmare uppgifter om föremålen för strejkerna och andra frågor kring stridsåtgärderna finns på webbsidorna för PAM www.pam.fi/strejk.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa