Nyhet - 29.10.2019 klo 15.30
Evenemang

PAM ordnar informationsmöten för arbetstagare inom hårbranschen från och med 7.11 – kolla in närmaste möte för dig

Bild: Gettyimages

Bild: Gettyimages

Kom och lyssna och diskutera om det exeptionella läget inom hårbranschen. Vi ordnar informationsmöten öppna för alla på ett flertal orter runtomkring i Finland i november.

PAM har genom historien förhandlat tillsammans med arbetsgivarförbundet om minimivillkor för hårbranschens arbetstagare. För ett år sedan sade Suomen Hiusyrittäjät upp kollektivavtalet, i vilket vi hade överenskommit om dylika minimiarbetstillkor, och de ville inte förhandla om nya villkor. Sedan augusti har vi försökt förhandla om ett nytt kollektivavtal tillsammans med Servicebranschernas arbetsgivare PALTA rf, dit de flesta stora företag inom branschen har flyttat.

Till följd av detta exceptionella läge saknar de som arbetar inom hårbranschen ett giltigt kollektivavtal som bland annat bestämmer vad minimilönen är i olika uppgifter inom din bransch, på vilket sätt din lön betalas under sjukdomstid och ifall du är berättigad till semesterpenning.

PAM ordnar i november ett flertal möten, där arbetstagarna har möjlighet att diskutera om situationen inom branschen, få råd och delge egna åsikter.

”Arbetstagarnas situationer kan vara väldigt olika, och därför lönar det sig att komma för att ta del av diskussionerna och berätta om den egna situationen”, säger PAM:s avtalsexpert Ulla Moilanen.

Möten avsedda för hårbranschens arbetstagare ordnas på olika håll i landet, på rentav 13 orter från och med 7.11.

”De här mötena är öppna för alla. Du behöver inte vara PAM-medlem utan alla som jobbar i branschen är välkomna att delta”, tillägger hon.

Alla datum och tilläggsinformation om informationsmötena hittar du här. 

 

Via servicetelefonlinjen får du råd

Ifall att du behöver tilläggsinformation eller ifall du funderar över något angående hårbranschen, kan du kontakta oss via PAM:s servicetelefon för hårbranschens ärenden. Du når oss via telefonnummer 044 716 8692 vardagar kl. 10-15.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa