Nyhet - 04.12.2019 klo 09.00
Unga

PAM-medlemmen Cassandra Granqvist är serviceproffs som trivs bland mänskor

Efter att ha prövat på flera serviceyrken blev Cassandra Granqvist försäljare. Arbetsvardagen i skärgårdsbutiken är mångsidig och det bästa i jobbet är de dagliga mötena med kunderna. Bild: Vesa-Matti Väärä

Efter att ha prövat på flera serviceyrken blev Cassandra Granqvist försäljare. Arbetsvardagen i skärgårdsbutiken är mångsidig och det bästa i jobbet är de dagliga mötena med kunderna. Bild: Vesa-Matti Väärä

Enligt försäljaren Cassandra är en trygg anställning viktigt, men arbetskompisarna är ännu viktigare för trivseln på arbetsplatsen.

Jag är Cassandra Granqvist, 24 år.

Är bosatt i Nagu som tillhör Pargas stad.

Anslöt mig till PAM 27.9.2019.

Jag jobbar som försäljare på K-market i Nagu. Arbetsuppgifterna är mångsidiga och jag gör lite allt i allo. Jobbar i kassan, plockar upp och beställer varor.
Butiken är belägen i hjärtat av skärgården och vi säljer en hel del närproducerade produkter såsom grönsaker, örter, bröd, äpplen och jordhonung samt fisk.

Vi arbetar i skift. Morgonturen inleds vardagar endera klockan 7 eller 8. Då gräddar jag bröd och något sött, plockar fram örter och grönsaker samt ser till att allt är på sin plats. När varorna anländer placerar jag ut kött och fisk och kollar att frysen är i skick. På eftermiddagen är det dags att ta fram nya varor och kontrollerar att butiksutrymmena ser prydliga ut. Jag uppskattar mina arbetstider för arbetar varken sena kvällar eller nattskift.

Vi är ett litet och tajt arbetsteam bestående av sex arbetstagare och några inhoppare. Jag gillar mina arbetskompisar för du kan prata om allt mellan himmel och jord med dem. Vi talar i huvudsak svenska tillsammans. En trygg anställning är viktigt, men arbetskompisarna ännu viktigare. För att du själv ska kunna göra bra ifrån dig och må gott i arbetet bör du ha trevliga mänskor i omgivningen. Gemenskapen är familiär för alla känner varandra, även kunderna. Det är charmen med att arbeta i ett litet samhälle.

Jag är född och uppvuxen i Helsingfors men flyttade till skärgården för nästan 7 år sedan. Har vistats somrarna i Nagu och här finns släkt och vänner, men det var kärleken som förde mig hit bestående. Efter flytten har jag arbetat i olika servicejobb såväl i Åbo som i skärgården, bland annat på bensinstation, med städning och på Alko. Mitt arbete på K-market är sålunda mitt fjärde jobb i år.

Jag anslöt mig till PAM efter att jag började jobba på K-market denna höst. Blev merkonom i början av året och hann bara en kort tid arbeta på restaurang när jag blev heltidspermitterad. Efter den tråkiga upplevelsen vill jag försäkra mig om att jag har trygghet i arbetslivet och får hjälp av facket, ifall att något skulle hända. Hela vardagen kan rubbas om något går på tok, så därför väljer jag att höra till facket.

Även i framtiden vill jag jobba inom kundservice för jag gillar att arbeta med mänskor. Kontorsjobb skulle inte kännas som något för mig. Serviceyrket förutsätter att du kan bemöta olika människor, även om kunderna har dåliga dagar eller tackla utmanande situationer.

På fritiden fotograferar jag gärna. Dessutom promenerar jag mycket och träffar vänner.

 

 

uutisen-teksti: Marie Sandberg-Chibani

 

Senaste

Mest lästa