Nyhet - 20.06.2019 klo 13.23
Kollektivavtal

PAM fortsätter att diskutera om frisörbranschens arbetsvillkor tillsammans med PALTA

Bild: GettyImages.

Bild: GettyImages.

Servicefacket PAM rf och Arbetsgivarna för servicebranscherna Palta rf har 19.6 fört diskussioner om följderna av arbetsdomstolens dom för frisörsbranschens arbetsvillkor.

Palta har avtalat om en träff tillsammans med medlemsföretagen inom frisörbranschen i början av augusti, varefter PAM och Palta träffas för att diskutera vidare om framtidsutsikterna för branschen samt dess arbetsvillkor.

PAM har rådgett och informerat branschanställda via nyhetsbrev och rådgivningstjänst till medlemmar.

Läs även PAM:s nyhet från 12.6 om att arbetsdomstolen har förkastat PAM:s käromål angående kollektivavtalets giltighet för frisörbranschen.  

Läget med frisörbranschens kollektivavtal är exceptionellt och PAM har gett råd åt sina medlemmar bland annat via nyhetsbrev om hur hen bör agera ifall att arbetsgivaren försämrar arbetsvillkoren för anställningen. Branschens arbetstagare kan vara i kontakt även med vår rådgivningstelefon som betjänar på finska på tel. 044 716 8692 vardagar kl. 10–15.

Nu är det viktigare än någonsin att vara PAM-medlem. Du kan ansluta dig direkt och du är berättigad till fullständig medlemsservice. Som medlem får du råd vid behov och utöver arbetslöshetstrygghet har du tillgång till PAM:s rättshjälp och juridiska tjänster.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa