Nyhet - 20.03.2018 klo 11.45
Kollektivavtalsförhandlingar

Överraskningsmoment i kollektivavtalsförhandlingarna för golftjänster – arbetsgivarna annullerade överenskommen förhandling

Det var meningen att kollektivavtalsförhandlingarna skulle fortsätta för golftjänster idag. Arbetsgivarförbundet PALTA meddelade dock att förhandlingarna inte blir av på grund av förhandlingssituationen som råder inom telefontjänster och kontaktcenter.

Servicefacket PAMs kollektivavtalsförhandlare blev dock besvikna idag eftersom förhandlingarna - som tidigare avtalat - om ett nytt kollektivavtal för golftjänster sålunde inte kunde avancera.

"Golftjänsterna har varit i avtalslöst tillstånd redan länge. Ursprungligen var avsikten att få ett nytt kollektivavtal till stånd i mars, i god tid före sommararbetarna inleder sitt jobb. Vi hade i dag förberett oss för förhandlingarna men arbetsgivaren annullerade överenskommen förhandlingssits", berättar PAMs avtalsexpert Markku Björn.

Björn berättar därtill att arbetsgivarsidan inte överhuvudtaget var beredd att förhandla om golftjänster i dag.

"Som orsak angav man åt oss att dagens förhandlingar inte kunde bli av på grund av de problematiska ärendena som förekommer inom förhandlingarna för telefontjänster och kontaktcenter. Det här är beklagligt. Vi var beredda att komma vidare för golftjänsternas del", konstaterar Björn.

En ny förhandlingstid som ersätter dagens annullerade förhandling har man inte ännu avtalat om enligt Björn.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa