Nyhet - 23.04.2020 klo 10.00
Medlemskap

Nyutexaminerade kocken Minttu väntar ivrigt att få återgå till jobbet

Minttu Ahlqvist har under permitteringen haft mera tid för att röra på sig och springa. Bild: Rami Marjamäki

Minttu Ahlqvist har under permitteringen haft mera tid för att röra på sig och springa. Bild: Rami Marjamäki

Permitterade Minttu Ahlqvist hoppas att kunderna inte vänjer sig vid hemmakaffet utan att de återvänder till café-restaurangen då dörrarna öppnas åter.

Jag är Minttu Ahlqvist, 18 år.

Är bosatt i Nokia.

Anslöt mig till Pam 13.3.2020.

Arbetar  en café-restaurang, men på grund av coronaepidemin och dess följder stängdes min arbetsplats 25 mars. Vi arbetstagare blev permitterade i detta skede fram till och med mitten av juni. Blev fördig kock i december och jag hör till de nya arbetstagarna på vår arbetsplats.

Till mina arbetsuppgifter hör att förbereda ungspotatis- och salladsportioner.  Hos oss gör tillreds maten framför kunderna, då det inte finns ett separat kök. Därtill sköter jag mångsidigt även övriga uppgifter på caféet.

Min arbetstid är vanligtvis 6–8 timmar per dag. Mestadels gör jag morgon- och kvällsskift men emellanåt även mellanskift.

Det bästa med mitt jobb är kundservicen eftersom jag gillar att möta olika mänskor. Att du känner att det är roligt att gå till jobbet är likaså viktigt och att du upplever att det är trevligt att vara på jobbet. Samspelet med arbetskompisarna är bra och därför känns det ledsamt att caféet är stängt. Jag ser verkligen fram emot att få återgå till jobbet!

Blev medlem i PAM då jag nyligen utexaminerades till kock. Jag tänkte att det är omöjligt att veta hur det går på arbetsmarknaden och ifall något händer med min arbetsplats. Det kan hända att coronaepidemin satte fart på mig att bli medlem men jag vet att man bör vara medlem en viss tid förrän man har rätt till inkomstrelaterad dagpenning.  Arbetskravet på närmare tre månader uppfyllde jag inte och har därför varit tvungen att söka arbetslöshetsbidrag via FPA och inte via Servicebranscherna a-kassa.

På fritiden utövar jag yoga, jag dansar, promenerar och springer samt gör en massa annat kreativt. Under permitteringen har jag bland annat deltagit i youga- och danslektioner i livesändning via nätet. Jag hoppas att mina kunder inte vänjer sig med att äta och ta en kaffe hemma. Hoppeligen återvänder de till vår café-restaurang då den åter öppnar sina dörrar.

Till Minttus hobbyer hör bland annat yoga och dans. Bild: Rami Marjamämäki

 

 

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa