Artikel - 16.05.2018 klo 10.30
Medlemskap

Nya PAM-medlemmen Katariina: ett medlemskap i PAM ger trygghet vid eventuella arbetskonflikter

Katariina Linden tillreder bland annat sallader såväl till restaurangens kunder som till butiksförsäljning. Bild: Veli-Matti Väärä

Katariina Linden tillreder bland annat sallader såväl till restaurangens kunder som till butiksförsäljning. Bild: Veli-Matti Väärä

Kocken Katariina Linden från Masku uppskattar humor i arbetsgemenskapen och motionerar gärna för att orka stå i arbetet.

Jag är Katariina Linden, 19. 

Bor i Masku.

Jag anslöt mig till PAM 4.4.2018.

Arbetar som kock på restaurangen Kulman kuppila i Raisio.

Till mitt arbete hör att tillreda bland annat sallader och smörgåsar. Vi tillreder dessa för såväl restaurangkunder som till försäljning i butiker inom S-gruppen. Ibland kan mängden portioner vara enorm, till och med 500 i gången.

Arbetsgänget är humoristiskt och vi kommer bra överens: ingen för allvarlig stämning, nej! Dessutom får man bra vägledning i arbetet.

Jag studerade till restaurangkock vid Raisios yrkesinstitut, alltså inom restaurang- och cateringbranschen.

Blev medlem i PAM eftersom bland annat mina kolleger rekommenderade facket åt mig. De sa att ett medlemskap i PAM ger trygghet ifall att du blir arbetslös eller om du råkar i konflikt med arbetsgivaren.

Jst nu är min egen kondition och att upprätthåll hälsan det viktigaste för mig. När man joggar eller går på gymmet orkar man bättre i ståendearbete och man har även krafter till att göra annat än bara ligga på soffan efter arbetsdagens slut.

 

 

uutisen-teksti: Tuomas Lehto

 

Senaste

Mest lästa