Nyhet - 29.11.2018 klo 13.00
Fackavdelningen

Lilli Kilpinens avdelning lyfte luren i sökandet efter kandidater

Lilli Kilpinen säger att avdelningen vill sänka tröskeln för att ställa upp som kandidat i valet till förbundskongressen.

Lilli Kilpinen säger att avdelningen vill sänka tröskeln för att ställa upp som kandidat i valet till förbundskongressen.

Vice ordföranden för avdelningen ville ha olika sorters människor som kandidater och i synnerhet ungdomar.

Vice ordföranden för PAMs avdelning inom hotell- och restaurangbranschen i Tammerfors, Lilli Kilpinen, berättar att det är ett trumfkort att vara fördomsfri i sökandet efter kandidater till valet till förbundskongressen.

”Vi ville sänka tröskeln för att ställa upp som kandidat i valet till förbundskongressen. Därför ringde vi upp förtroendemännen och kontaktpersonerna på alla arbetsplatser och frågade om intresset för att ställa upp som kandidat.”

Kilpinen anger att hon särskilt betonar för dem som funderar på att ställa upp att man endast förbinder sig till en förbundskongress på tre dagar.
”Det gör att man kan prova på tanken om att ställa upp till exempelvis fullmäktige under resans gång.”

Mottagandet har varit tveeggat. Kilpinen säger att en del har sagt ett tveklöst nej till att ställa upp som kandidater till förbundskongressen, men att de även har fått människor att bli entusiastiska. Hon säger att hon betonar vikten av att få olika sorters människor som kandidater, så att valdeltagandet blir så högt som möjligt.

Lilli Kilpinen skrattar och säger att de inte kommer att misströsta på grund av de nekande svaren, utan att det aktiva sökandet efter kandidater fortsätter.
”Jag vill särskilt ha unga kandidater. Det vore bra om de aktiverades.”

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa