Nyhet - 14.05.2020 klo 10.45
Arbetslivet

Läkemedelsarbetstagaren Elena Silina trivs med mångsidiga uppgifter på apotekets logistikavdelning

”Jag tror att ett medlemskap i facket även ger trygghet åt mig som arbetstagare med utländsk härkomst, även om jag i detta nu är finländsk medborgare”, säger Elena Silina.

”Jag tror att ett medlemskap i facket även ger trygghet åt mig som arbetstagare med utländsk härkomst, även om jag i detta nu är finländsk medborgare”, säger Elena Silina.

Elena anslut sig nyligen till facket för första gången. Till följd av pandemin och förändringar i arbetslivet upplevde hon att ett medlemskap medför trygghet.

Jag är Elena Silina, 46. 

Bor i Vanda

Ansölt mig till PAM 17.4.2020.

Arbetar som läkemedelsarbetstagare på Universitetsapotekets logistikavdelning i Sockenbacka i Helsingfors. 

Till mina arbetsuppgifter hör att behandla, samla och leverera kunders nätbeställningar. Vi hanterar olika företags, privatpersoners och hela Finlands apoteks beställningar centralt från läkemedelslagret. I mina uppgifter ingår säväl arbete vid dator som packningsarbete. 

Jag gör skiftesarbete. På grund av coronapandemin har arbetsskiften ändrats och morgonskiftet inleds redan kl. 6.20 och pågår fram till två. Följande arbetstur börjar kl. 14 och avslutas 21.40. Vanligen gör jag morgonskift och därför stiger jag upp redan fyra på morgonen för att jag ska hinna med två bussar till jobbet. Det tar över två timmar per dag till arbetsresorna.  

Arbetslivet har ändrats till följd av pandemin. Det finns nätbeställningar och andra uppgifter mer än någonsin förr och det har krävt tilläggsjobb och flexibilitet av alla. Vi har dessutom strikta regler för hur man utför saker och ting i lagret och decinficeringsmedel används bl.a. då man kommer till och lämnar lagret. På jobb kommer man inte med influensasymptomer. Jag hoppas innerligt att läget normaliseras inom kort.

Det bästa med mitt arbete är mångsidiga arbetsuppgifter. Därför trivs jag med mitt jobb. Själva logistikavdelningen är stor och arbetsgemenskapen trevlig och uppmuntrande. Alltid hittar du något gemensamt att prata om. 

Är nu fjärde året på samma arbetsplats . Är född i Ryssland men flyttade till Finland år 2010. Studerade till att börja med finska och därefter utbildade jag mig i yrkeskoslan till läkemedelstekniker. Jag hann vara hemma  några månader förrän jag fick mitt första jobb som läkemedelsarbetstagare.  

Jag blev PAM-medlem för jag vill ha trygghet för arbetslivets alla delområden. Då mina arbetstider ändrades till följd av coronan tänkte jag att det är bra att höra till ett fackförbund. Har aldrig någonsin tidigare tillhört facket så det här är helt nytt för mig. Jag tror att ett medlemskap även ger trygghet åt mig som arbetstagare med utländsk härkomst, även om jag i detta nu är finländsk medborgare. Jag frågade av mina arbetskompisar till vilket fack jag borde ansluta mig till och de rekommenderade PAM.

På min fritid spenderar jag mycket tid ute med att promenera eller cykla tillsammans med min man. Vi har två hundar och en katt hemma, så det går tid åt att även sköta dem. Det är roligt att resa och vi gör nu och då längre veckoslutsresor till min syster som är bosatt i Norra Karelen. 

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa