Nyhet - 02.02.2018 klo 16.58
Kollektivavtalsföhandlingar

Kollektivavtalsförhandlingarna inom turism- och restaurangbranschen fortsätter nästa vecka

Förhandlingsparterna har ännu inte hittat en lösning vad gäller kollektivavtalet inom turism-, restaurang- och fritidstjänster och därför fortsätter förhandlingarna nästa veckas torsdag.

PAM och arbetsgivarförbundet MaRa rf:s förhandlare träffades åter på fredag 2.2 och fortsatte förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för arbetstagare och förmän inom turism-, restaurang- och fritidstjänster Parterna diskuterade om målsättningarna fram till 16.30 på fredageftermiddag, men ännu har man inte nått ett förhandlingsresultat. Följande gång förhandlar parterna nästa veckas torsdag 8.2.

Branschens gamla kollektivavtal utgick i månadsskiftet januari-februari, men fram tills dess att ett nytt avtal föds följer man villkoren i det gamla avtalet. Nu befinner man sig i ett avtalslöst tillstång, och ifall att förhandlingarna av någon orsak skulle köra ihop sig så är olika former av stridsåtgärder möjliga. Inom kollektivavtalsförhandlingarn är detta rätt vanligt att man når ett avtalsresultat först efter det att det gamla kollektivavtalet redan utgått.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa