Nyhet - 25.01.2018 klo 12.15
Kollektivavtalsförhandlingar

Kollektivavtalsförhandlingarna inom handeln fortsatte

Kollektivavtalsförhandlingarna fortsätter alltjämt. Bild: Lassi Kaaria

Kollektivavtalsförhandlingarna fortsätter alltjämt. Bild: Lassi Kaaria

PAM avtalar som bäst om ett nytt kollektivavtal med arbetstagare inom handeln. I avtalet kommer man överens om minimiarbetsvillkor som exempelvis löner och arbetstider. Kollektivavtalet inom handeln är allmänt bindande och omfattar alla arbetstagare och arbetsgivare inom branschen.

PAM och arbetsgivarförbundets representanter träffades förra gången förra veckans fredag om kollektivavtalet inom handeln. Då fortsatte parterna att behandla textmålsättningarna som hänför sig tull kollektivavtalet. I dag fortsatte det här arbetet.

"Vi fortsatte att gå igenom textmålsättningarna. Vi har ännu inte diskuterat något om pengar", berättar PAMs ordföraned Ann Selin.

Målsättningen för de pågående kollektivavtalsförhandlingarna är att få till stånd konsensus om helheten, som består av kollektivavtalet. PAM och arbetsgivarnas representant Finsk Handel förhandlar om kollektivavtalet inom branschen.

Båda förhandlingsparterna har utfört arbete i bakgrunden även mellan träffarna.
"Bakgrundsgrupperna som stöder förhandlingarna har träffats intensivt mellan förhandlingarna. I morgon på fredag fortsätter vi förjhandlingarna åter", berättar Selin.

Det är bråda tider på PAM. De flesta kollektivavtal som PAM förhandlar om utgår i slutet av januari. Det här betyder att om man inte når en lösning om ett nytt kollektivavtal, före kollektivavtalets giltighetstid utgår, inleds ett så kallat avtalslöst läge.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa