Nyhet - 28.01.2018 klo 14.23
Kollektivavtalsförhandlingar

Kollektivavtalsförhandlingarna inom handeln fortsatte på söndag

Servicefacket PAM och Finsk Handel, som representerar arbetsgivarna, träffades åter idag för att förhandla om kollektivavtalet inom handeln. I förhandlingarna på fredagen inledde man diskussioner om pengar och avtalets kostnadseffekt.

På söndag förmiddag styrde PAMs förhandlare kosan mot Södra kajen för att fortsätta förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal.

Mötet som räckte flera timmar avslutades på eftermiddagen.

”Vi har diskuterat mycket i förhandlingarn om hur man kan utveckla kollektviavtalen, vilket främst har att göra med de pågående förändringarna som sker inom branschen, bl.a. att näthandeln blir starkare", berättar PAMs ordförande Ann Selin.

"Allt mer intensivt strävar vi till att hitta kompromisser till det vi förhandlar om. Följande gång sätter vi oss kring samma förhandlingsbord tisdag 30.1, men före det fortgår arbetet förvisso i olika bakgrundsgrupper som återkommande arbetar vidare", berättar Selin.

I kollektivavtalet bestäms arbetets minimivillkor, såsom löner, tillägg och arbetstid. Kollektivavtalet för handeln är allmänt bindande och inom branschen arbetar omkring 250 000 arbetstagare. Den sista giltighetsdagen för kollektivavtalet infaller nästa veckas onsdag 31.1.2018. Ifall att ett nytt kollektivavtal inte förhandlas klart fram tills dess inleds ett avtalslöst tillstånd.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa