Nyhet - 01.02.2018 klo 16.26
Kollektivavtalsföhandlingar

Kollektivavtalsförhandlingarna framskred bra, fortsättning följer nästa vecka

Förhandlingarna kring ett nytt kollektivavtal för den tekniska personalen vid Finlands Nationalteater fortgick på torsdag. En avtalslösning skymtar men nu väntar parterna på att förhandlingarna med statens arbetstagare går vidare.

Kollektivavtalsförhandlingarna för för den tekniska personalen vid Finlands Nationalteater fortskred på måndag 29.1. Enligt PAMs avtalsexpert Tarja Pajuniemi har förhandlingarna fortsatt åter bra och i god anda.

En avtalslösning är enligt henne rätt nära, men det krävs ytterligare aningen finslipningar. Parterna inväntar nu som följande att förhandlingarna med statens arbetstagare ska gå vidare. Därför har parterna kommit överens om att träffas i slutet av nästa vecka, fredag 9.2, då man som följande strävar till en lösning.

Det handlar om ett företagsspecifikt kollektivavtal och minimivillkor för artbetet för den tekniska personalen vid Finlands Nationalteater. Till den tekniska personalen hör bland annat biljettförsäljare, köks- och kontorspersonal samt scenarbetstagare.

I förhandlingarna deltar utöver PAM även Fackförbundet för teater och media Finland (Teme), som representerar arbetstagarna, och Finlands Teaterförbund som representerar arbetsgivarna.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa