Nyhet - 22.01.2018 klo 12.13
Kollektivavtalsförhandlingar

Kollektivavtalsförhandlingarna fortsatte idag för arbetstagare och förmän inom turism, restaurang- och fritidstjänster

Kollektivavtalsförhandlingarna för arbetstagare och förmän inom turism, restaurang- och fritidstjänster fortsatte idag på måndag. PAM gav åt arbetgivarparten MaRa sina egna textmålsättningar under förra veckan. Lönerna har ännu inte diskuterats.

Under kollektivavtalsförhandlingarna avtalar PAM tillsammans med arbetsgivarförundet om branschens minimiarbetsvillkor, exempelvis om lön och arbetstider.
Kollektivavtalet, som uppstår som ett förhandlingsresultat, berör alla företag inom branschen.

Förhandlingarna gås mellan representanter från PAM och arbetsgivarförbundet MaRa. Båda förbunden har egna målsättningar vad gäller det nya kollektivavtalet.
PAM lämnade förra veckan sina egna textmålsättningar till arbetsgivaren och PAM har likaså kommenterar arbetsgivarpartens textmålsättningar som framförts.

"Vi har gått igenom ömsesidigt våra respektive förslag till textmålsättningar i kollektivavtalet vid förhandlingsbordet. Vi har dock ännu inte diskuterat om
löneförhöjningar i förhandlingarna", berättar Servicefacket PAMs ordförande Ann Selin.

"Nu har bägge parter gått igenom förhandlingsläget i sina egna förhandlingsgrupper och vi återgår till förhandlingarna på onsdag", konstatera Selin.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa