Nyhet - 16.02.2018 klo 16.09
Kollektivavtalsförhandlingar

Kollektivavtalsförhandlingarna fortsatte för nöjes-, tema- och äventyrsparkerna

PAM och arbetsgivarna MaRa fortsatte i dag förhandlingarna om arbetsvillkor för nöjes-, tema- och äventyrsparkerna. Ännu har man inte kommit i mål men förhandlingarna fortsätter om en vecka.

Nya arbetsvillkor för nöjes-, tema- och äventyrsparkernas arbetstagare behandlades under fredagens förhandlingsträff. Följande gång träffar parterna varandra om en vecka, 23.2.

"Vi gick igenom parternas målsättningar och vi har aningen avancerat i textfrågorna", berättar PAMs avtalsexpert Markku Björn.

Kollektivavtalet för nöjes-, tema- och äventyrsparkerna är allmänt bindande, vilket innebär att det tillämpas för alla arbetstagare vid nöjes-, tema- och äventyrsparker. Inom avtalsramen finns omkring 800 arbetstagare.

Från och med februari befinner man sig i ett avtalslöst tillstånd, eftersom branschens gamla kollektivavtal har utgått. Fram tills dess att ett nytt avtal föds följer man villkoren i det gamla avtalet. Ifall att förhandlingarna av någon orsak skulle köra ihop sig så är olika former av stridsåtgärder möjliga. Inom kollektivavtalsförhandlingarn är detta rätt vanligt att man når ett avtalsresultat först efter det att det gamla kollektivavtalet redan utgått.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa