Nyhet - 05.05.2020 klo 17.14
Kollektivavtalsförhandlingar

Kollektivavtalsförhandlingarna för bevakningsbranschen framskred till innehållsfrågor

I avtalsförhandlingarna som inleddes förra veckan avancerade parterna till text- och innehållsfrågor. PAM:s och arbetsgivarförbundet Paltas förhandlare träffades för andra gången i dag. Avtalsperioden för det gamla avtalet utgick i slutet av april.

I de för närvarande pågående kollektivavtalsförhandlingarna inom bevakningsbranschen löser man förnyelsebehov.

”Vi gav vårt eget förslag till arbetsgivaren och gick även deras förslag. Det här är normal praxis i börjad av förhandlingarna och i detta skede inleder vi letandet efter lösningar på riktigt”, säger avtalsexperten Markku Saikkonen om stämningarna vid förhandlingarna.

För PAM är det viktigt att avancera och få vidare frågor som parterna kommit överens om i det föregående kollektivavtalet, men som blev på hälft såsom förnyelsearbetet med att beräkna lön för årsledigheten. En förutsättning för att det nya kollektivavtalet kan bli till är att denna fråga löses.

”Därtill har vi gått diskussioner om ändringar i arbetstidslagen och bestämmelsernas inverkan på bevakningsbranschen”, berättar Saikkonen.

”Vi vill ha en rejäl lösning gentemot arbetstagarena i kollektivavtalsförhandlingarna och våra krav är inte oskäliga. Nu tar vi en sak i gången. Följande gång förhandlar parterna måndag 11.5”, konstaterar Saikkonen.
 

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa