Nyhet - 06.11.2018 klo 15.40
Kollektivavtal

Kollektivavtalet inom hårbranschen är i kraft fortfarande – anvisningar för arbetstagarna

Det nuvarande kollektivavtalet inom hårbranschen är i kraft och därmed fortgår även arbetsfreden inom branschen. Bild: Gettyimages.

Det nuvarande kollektivavtalet inom hårbranschen är i kraft och därmed fortgår även arbetsfreden inom branschen. Bild: Gettyimages.

Så här värnar du om dina rättigheter på arbetsplatsen, ifall att arbetsgivaren strävar till att försämra din lön eller arbetsvillkor.

Ifall att din arbetsgivare meddelar om ändringar i arbetsvillkoren (som till exempel lön eller arbetstid) eller ber dig att underteckna ett nytt arbetsavtal bör du inte gå med på detta eftersom kollektivavtalet är fortfarande i kraft.

Ta omgående kontakt med PAMs medlemstjänst för anställningsfrågor, ifall att arbetsgivaren strävar till att försämra din lön eller arbetsvillkor. PAMs telefontjänst når du per tel. 030 100 620.

Är du nyanställd eller har din arbetsbeskrivning ändrats? Då du som ny arbetstagare skriver under ett arbetsavtal bör du se till att kollektivavtalet inom hårbranschen tillämpas i det nya arbetsavtalet. Var modig och förhandla med din arbetsgivare om att kollektivavtalet inom hårbranschen tillämpas i arbetsavtalet. Såhär försäkrar du dig om att minimiarbetsvillkor och lönevillkor uppfylls.

Vi behöver även din arbetskompis med och försvara arbetsvillkoren inom hårbranschen. Känner du till arbetsproffs inom branschen, som anser att det är viktigt med rejäla arbetsvillkor och trygghet i arbetslivet? Värva dem till PAMs medlemmar!


PAMs styrelse behandlade situationen inom hårbranschen vid sitt möte måndag 5.11. Enligt PAM är branschens kollektivavtal i kraft fram till 31.3.2021, även om styrelsen för Suomen Hiusyrittäjät har sagt upp kollektivavtalet 31.10.

Läs mer: Suomen Hiusyrittäjät har gjort sig skyldiga till avtalsbrott

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa