Nyhet - 02.01.2019 klo 15.00
Kollektivavtalsförhandlingar

Kollektivavtalen för flyttservicebranschen och kopierings- och utskriftsområdet har godkänts

Bild: Gettyimages

Bild: Gettyimages

Servicefacket PAMs och Servicebranschernas arbetsgivarförbund Paltas förvaltningar har godkänt de nya kollektivavtalen för flyttservicebranschen och kopierings- och utskriftsområdet.

Kollektivavtalet för kopierings- och utskriftsområdet heter i fortsättningen kollektivavtalet för utskriftsområdet. Löneuppgörelsen för kollektivavtalet är så att säga enligt den allmänna linjen och tilläggen höjdes även med en generell förhöjning. Avtalsperioden är 1.3.2018 – 29.2.2020. Lönerna höjs en gång, alltså 1.1.2019. I det nya kollektivavtalet har textinnehållet uppdaterats och de största förändringarna gäller bland annat vilotiden och ersättande arbete.

I kollektivavtalet för flyttservicebranschen gäller däremot ändringar om bland annat prövotid och tid som kan jämföras med arbetstid. Avtalsperioden för detta kollektivavtal är 1.3.2018 – 29.2.2020 och i avtalet ingår ett optionsår. Lönerna höjs från och med 1.1.2019 eller företrädesvis från och med löneutbetalningsperioden som följer därpå med en löneförhöjning på 3,2 %. 

”Det var på knivseggen att ett kollektivavtal inom flyttservicebranschen blev till eller rätt nära att vi inte hade samsats om ett kollektivavtal”, säger PAMs avtalsexpert Markku Saikkonen.

Medlemmarna inom flyttservicebranschen och utskriftsområdet får närmare information om innehållet i de nya kollektivavtalen.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa