Nyhet - 30.10.2018 klo 15.30
Förbundskongress

Jouni Tallgren kandiderar som ordförande för PAM

Bild: Jouni Tallgrens hemarkiv.

Bild: Jouni Tallgrens hemarkiv.

Servicefacket PAMs förbundskongress väljer förbundets nya ordförande i juni. Nu kandiderar även en till person till ordförandeposten, Jouni Tallgren, aktiv inom förbundet och vice huvudförtroendeman från Träskända.

Vice ordföranden för PAMs avdelning för tjänstemän inom specialyrken, Jouni Tallgren, meddelade att han ställer upp som kandidat till ordförandeposten.

”Jag är en av många som har undrat över varför det bara är en enda person som har anmält sig som kandidat till ordförandeposten på Finlands största fackförbund. Med min kandidatur vill jag föra fram medlemmarnas åsikter om hur vi ska göra för att man ska hänsyn till oss på PAM på högre förvaltningsnivåer”, säger Tallgren.

Träskändabon, som fyller 40 år i vår, är aktiv inom förbundet och arbetar som senior advisor på kundservice- och telemarketingföretaget Webhelp Finland Oy.
Han har varit förtroendeman på företaget i flera år och är för närvarande vice huvudförtroendeman. Han har även tidigare arbetslivserfarenhet från de privata servicebranscherna, närmare bestämt från restaurang- och städbranschen samt handeln.

”Av egen erfarenhet vet jag hur det är att arbeta deltid, visstid och vid behov. Problemen med olika anställningsformer är kända och jag är beredd att arbeta för att lösa dem”, konstaterar Tallgren.

Tallgren är utbildad merkonom och har varit medlem i PAM och föregångarförbundet Handelsbranschens fackförbund i hela 23 år.

”Arbetsgivarnas förslag om att slopa de allmänt bindande kollektivavtalen måste kastas i papperskorgen. Exempelvis inom min egen bransch finns det inte ens något allmänt bindande kollektivavtal. Ofta är det väldigt stressigt på företag som inte har allmänt bindande kollektivavtal”, konstaterar Tallgren.
PAMs ordförande väljs på förbundskongressen, som hållas i Helsingfors 4–6.6.2018. Tidigare har FFC:s direktör Annika Rönni-Sällinen meddelat sin kandidatur till ordförandeposten.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa